Aktualno Featured Vijesti Zanimljivosti

Nesavjesnom vozaču novčana kazna u iznosu 19.500 kuna i tri mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilom


U četvrtak, 1. prosinca oko 11.20 sati u Sesvetama, na Industrijskoj cesti, prilikom nadzora prometa policijski su službenici zaustavili teretni automobil kojim je upravljao 52-godišnjak. Vozač je alkotestiran te je utvrđeno da je upravljao vozilom s 1.71 g/kg u organizmu. Vozač je uhićen i smješten u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a zatim priveden na nadležni prekršajni sud. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 19.500 kuna kao i zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

U petak, 2. prosinca dvadesetak minuta iza ponoći 57-godišnjak je upravljao osobnim automobilom Ulicom Hrvatske bratske zajednice u smjeru juga. Kontrolom kod Slavonske avenije utvrđeno je da je upravljao pod utjecajem alkohola od 1,56 g/kg u organizmu. Vozač je uhićen te smješten u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a potom je priveden na nadležni prekršajni sud. Na sudu mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 3.800 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Iste noći, oko 1.30 sati, 29-godišnjak je upravljao osobnim automobilom Ulicom Hrvatske bratske zajednice u smjeru juga. Obavljenim nadzorom vozila i vozača kod Slavonske avenije utvrđeno je da je upravljao pod utjecajem alkohola od 1,09 g/kg kao i bez položenog vozačkog ispita. Vozač je uhićen te smješten u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Nakon otriježnjenja, doveden je na nadležni prekršajni sud gdje je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna.

Izvor: Zagrebačka policijaSource link

Related Posts