Aktualno Featured MOL kampus Vijesti Zanimljivosti

Otvoren novi MOL-ov kampus, visok 143 metra


Ceremonija otvaranja novog MOL Campusa, koji su dizajnirali Foster + Partners iz Londona i Finta Studio iz Mađarske, održana je 8. prosinca.

Impresivna zgrada visoka 143 metra, koja će primiti oko 2500 zaposlenika MOL-a, dizajnirana je za stvaranje inspirativnog i održivog radnog mjesta. Bogata raznolikim sadržajima za osoblje, zgrada će također otvoriti svoja vrata za javnost od proljeća, omogućujući posjetiteljima da uživaju u zadivljujućim pogledima s vidikovca na 29. katu.
MOL Campus nalazi se u BudaPartu, jednoj od četvrti u Budimpešti koja se najdinamičnije razvija. Osmišljen je kako bi stvorio novi orijentir u regiji i, uz pružanje inspirativnog i suradničkog radnog okruženja, ima područja za opuštanje i društvenu interakciju. Osim vidikovca, ima centar za posjetitelje, dva restorana i Fresh Corner. Sjedište, koje je već postalo obilježje krajolika Budimpešte, može se vidjeti s gotovo svake točke u gradu i svakako se može smatrati svjetionikom suvremene arhitekture. Njegova lokacija, okružena živopisnim pejzažem Dunava, nalazi se u najnaprednijoj poslovnoj četvrti mađarske prijestolnice i pridonosi jedinstvenosti lokacije.
Prepoznatljiv oblik zgrade integrira toranj od 28 katova s podijem u jednom obliku kako bi se stvorio jedinstveni kampus. Arhitekt, Foster + Partners, poznat je po svojim revolucionarnim projektima koji integriraju funkcionalnost, održivost i ekologiju. Zgrada je dizajnirana tako da najbolje iskoristi prirodnu svjetlost, svjež zrak i prekrasan pogled na grad oko sebe.

Uz upotrebu resursa s niskim i nultim udjelom ugljika, također uključuje skupljanje i skladištenje kišnice.
MOL seli 2500 svojih djelatnika koji trenutno rade na 10 različitih lokacija u novo sjedište. Njegova primarna misija je stvoriti skladno radno okruženje za zaposlenike te, u skladu sa strategijom MOL-a, promicati radnu učinkovitost. Pri projektiranju interijera prioritet je bio stvoriti moderno, održivo i idealno radno mjesto za podršku suradnji. Uredi su dizajnirani po modelu ABW (Activity-Based Workplace), što zaposlenicima omogućuje odabir vlastitog radnog okruženja uz mogućnost fleksibilnosti da ga u svakom trenutku prilagode svojoj specifičnoj ulozi i zadacima.

“Ovo je zgrada budućnosti. Orah sadi, kuću grade oni koji vjeruju u budućnost. Oni koji vjeruju da će ne samo oni nego i njihovi potomci uživati u tim dobrima generacijama koje dolaze. Odlučili smo i izgraditi novo sjedište u privatnom vlasništvu 2016. jer vjerujemo i vjerujemo u budućnost. Ovu zgradu nismo izgradili za sebe, već za budućnost, za buduće generacije i buduće zaposlenike. Želimo da je posjeduju i nastave uspjeh MOL-a desetljećima koja dolaze. Sve u ovoj zgradi je oko zaposlenika, od simpatičnih društvenih prostora preko suradničkog radnog okruženja do održivih rješenja” – naglasio je Zsolt Hernádi, predsjednik i glavni izvršni direktor MOL Grupe. MOL Campus jedna je od ekološki najnaprednijih zgrada u Budimpešti, dizajniranih na najvišoj razini u smislu uštede energije i ekološke svijesti sa solarnim panelima od 900 nm, sustavom hlađenja i grijanja koji se temelji na geotermalnoj energiji i recikliranju sive vode. MOL navodi kako je njegov cilj da novo sjedište dobije izvrsne i platinaste ocjene međunarodnih BREEAM i LEED certifikata.

MOL kampus u brojevima:
Visina: 143 metra (247 metara nadmorske visine)
Deveta najviša zgrada u srednjoj Europi
86.000 m2 neto podne površine, što odgovara veličini 12 nogometnih igrališta
Na objektu se nalaze solarni paneli površine 900 m2
90% radnih mjesta ima prirodno svjetlo

Doselit će se 2500 radnika s 10 lokacija u BudimpeštiSource link

Related Posts