Aktualno baterija Featured Nissan solid state Vijesti Zanimljivosti

Nissan predstavlja tvornicu za proizvodnju prototipova solid state baterija


Nissan je danas predstavio svoju tvornicu za proizvodnju prototipova solid state baterija, koje tvrtka namjerava plasirati na tržište 2028. godine. Tvornica se nalazi unutar Nissanovog istraživačkog centra u prefekturi Kanagawa, a cilj joj je daljnje promicanje razvoja solid state baterija.

U okviru svoje dugoročne vizije, Nissan Ambition 2030, Nissan želi predstaviti električno vozilo sa solid state baterijama razvijenim u vlastitom pogonu do fiskalne godine 2028. U fiskalnoj 2024. planira uspostaviti pilot-proizvodnu liniju u tvornici u Yokohami na kojoj će se proučavati materijali, dizajn i proizvodni procesi. Nissan vjeruje da se trošak proizvodnje solid state baterija može svesti na 75 USD/kWh u fiskalnoj 2028., a potom i na 65 USD/kWh, čime bi se izjednačili troškovi proizvodnje električnih vozila i vozila na fosilna goriva.

Očekuje se da će tehnologija solid state baterija biti prava prekretnica za porast popularnosti električnih vozila. Imaju dvostruko veću energetsku gustoću u odnosu na konvencionalne litij-ionske baterije, znatno kraće vrijeme punjenja zbog bolje učinkovitosti punjenja/pražnjenja i nižu cijenu zahvaljujući mogućnosti korištenja jeftinijih materijala. Uz ove prednosti, Nissan očekuje da će koristiti isključivo solid state baterije pri proizvodnji brojnih vozila, uključujući pickupova, što bi Nissanova električna vozila učinilo konkurentnijima.

Kunio Nakaguro, izvršni potpredsjednik Odjela za istraživanje i razvoj, rekao je: „Nissan je bio predvodnik u tehnologiji elektrifikacije u nizu istraživanja i razvoja, od istraživanja materijala za baterije na molekularnoj razini do razvoja sigurnih električnih vozila vrhunskih performansi. Naše inicijative uključuju čak i razvoj gradske infrastrukture korištenjem električnih vozila kao baterija za pohranu energije.

„Znanje stečeno kroz naše iskustvo pomaže razvoju solid state baterija te smo prikupili važne neophodne tehnologije. U budućnosti, naši odjeli za istraživanje i razvoj i proizvodnju nastavit će blisko surađivati u ovoj tvornici za proizvodnju prototipova kako bi ubrzali praktičnu primjenu solid state baterija.”Source link

Related Posts