Ako redovito pratite www.autopress.hr vjerojatno se sjećate vijesti o jednom od najbržih primjeraka Volkswagen Golfa druge generacije koji s dvolitrenim turbobenzincem s čak 1233 KS i 1094 Nm do 100 km/h ubrzava za svega 2,1 sekundu.

No, ekipi vrhunskih tuning stručnjaka pod imenom Boba Motoring niti to nije bilo dovoljno, pa su ga u međuvremenu malo doradili. Nove brojke po pitanju snage nisu objavljene, ali su potvrdili kako sad stotku hvata za svega 1,8 sekundi, do 200 km/h potrebno mu je svega 4,8 sekundi, a do 300 km/h stiže za okruglo osam sekundi.

Snagu šalje na sve kotače putem automatskog mjenjača s dvostrukom spojkom DSG. Masa je u međuvremenu srezana sa 1220 na 1180 kilograma pa ne čudi kako vrhunske sportaše kakvi su Lamborghini Huracan, Ferrari 488 GTB, pa čak i one hipersportske ekstreme poput Bugatti Chirona ovaj Volkswagen Golf II u utrci ubrzanja doslovno ‘jede za doručak’.

Premda nije objavljena najveća brzina koju ovaj Volkswagen Golf II može postići u tvrtci Boba Motoring uvjereni su kako može pojuriti više od 350 km/h.

Uostalom, pogledajte video ubrzanja do 300 km/h i uvjerite se sami kako brutalno ubrzava.


Source link