Aktualno DS 7 Featured Vijesti Zanimljivosti

Novi DS 7 – AutopressHR


Prvi model koji je u cijelosti dizajnirala marka DS Automobiles, DS 7 CROSSBACK, predstavljen je 2017. kada je i najavio novi duh avangarde. Dobio je pohvale za svoj unutrašnji dizajn bez premca, nevjerojatnu profinjenost i najnaprednija tehnološka rješenja te je otvorio vrata novom razvoju, koji sada utjelovljuje novi DS 7.

DIZAJN UNAPRIJEĐEN OŠTRIM LINIJAMA I SVJETLIMA DS PIXEL LED VISION 3.0 I DS LIGHT VEIL
Karakter novog DS 7 postignut je znatnim promjenama na njegovu prednjem i stražnjem kraju. Novi DS 7 i dalje je elegantan, ali dobio je na dinamičnosti zahvaljujući oštrijim, strukturiranim linijama i vrlo dosljednom dizajnu. Posve nov prednji kraj ističe se svojim oštrijim linijama koje naglašavaju ravnotežu svakog elementa. Određeni su zahvati izvršeni zahvaljujući bliskoj suradnji tima DS DESIGN STUDIO PARIS i našeg proizvodnog tima u tvornici u Mulhouseu (Francuska), čime su postignuti izvanredni rezultati u smislu kvalitete i pouzdanosti.

Svjetlosni potpis sad ima još izražajniji izgled. Kombinacija novih, tanjih prednjih svjetala DS PIXEL LED VISION 3.0 i dnevnih svjetala DS LIGHT VEIL besprijekorna je i izvedena u duhu visoke mode. Prednja maska DS WINGS i rešetka veće su, a odbojnik je redizajniran u nizu boja ovisno o modelu. Tanja stražnja LED svjetla nalik rožnatim ljuskama imaju efekt vrtloga te su također redizajnirana metaliziranom završnom obradom tamne boje. Ona naglašavaju jedinstveni izražaj novog DS 7. Poklopac prtljažnika i oznaka redizajnirani su u oštrijim linijama, dok se na vizualno širem stražnjem kraju novog modela DS 7 sada nalazi znak „DS AUTOMOBILES” umjesto „CROSSBACK”.

Kotači imaju važnu ulogu u izgledu bočnih strana novog DS 7. Novi 19-inčni naplatci EDINBURGH i SILVERSTONE s dodanim umetcima poboljšavaju aerodinamična svojstva, a zahvaljujući dizajnu postignut je i dojam većeg promjera. Novi 21-inčni kotači BROOKLYN isklesanog tehničkog dizajna dostupni su samo na novom modelu DS 7 E-TENSE 4×4 360.
Okviri prozora i krovni nosači u ponudi su u sjajnoj crnoj boji kako bi se naglasila dinamičnost siluete.

SVJETLA DS PIXEL LED VISION 3.0
Svjetlima DS PIXEL LED VISION 3.0 uvodi se nova tehnologija koja modelu pruža dodatnu dimenziju. PIXEL moduli na novom DS 7 ističu se jer optimiziraju upravljanje osvjetljenjem, istovremeno zadržavajući tri prepoznatljiva modula po kojima je poznata cijela gama. Funkcija PIXEL omogućuje optimalno osvjetljenje. Tok svjetlosti snažniji je i stabilniji te mu je domet povećan na do 380 metara (glavni snop). Pri brzinama do 50 km/h snop je sada širok 65 metara. Na unutarnjem rubu: dva modula kratkih/bočnih svjetala osvjetljuju zajedno. Na vanjskom rubu PIXEL modul glavnog snopa sastoji se od 84 LED dioda podijeljenih u tri reda. Osvjetljenjem u zavojima upravljaju vanjske LED diode PIXEL modula, ovisno o kutu upravljanja.

SVJETLA DS LIGHT VEIL
Dnevna svjetla nadahnuta su postignućima modela DS X E-TENSE i DS AERO SPORT LOUNGE. Zahvaljujući njima postiže se dojam da svjetlost putuje kroz boju karoserije. Element DS LIGHT VEIL čine dnevna svjetla i četiri okomita svjetlosna elementa koja se sastoje od 33 LED diode. Riječ je o inovaciji proizišloj iz proizvodnog postupka: polikarbonatna površina izrezana laserom obojena je s unutarnje strane pa se teško vidi razlika između svjetla i dijelova u boji karoserije. Stvara se efekt dubine i svjetlosti kao na komadu nakita. Svjetla DS LIGHT VEIL uključuju se i gase kad se automobil otključa odnosno zaključa.

NAJBOLJA FRANCUSKA STRUČNOST ZA LJUBITELJE LIJEPIH MATERIJALA
Baš kao i najveće pariške modne kuće, marka DS Automobiles posebnu pažnju posvećuje izboru materijala i njihovoj obradi. Presvlake u unutrašnjosti novog modela DS 7 stvaraju okruženje u kojem će svako putovanje biti drugačije.

U najprofinjenijoj inačici, novom DS 7 OPERA, u ponudi je Nappa koža u dvije boje: Basalt crna i Pearl siva. Na duljim putovanjima, najkvalitetnija koža pruža prirodan i profinjen osjećaj u unutrašnjosti. Nove presvlake s naboranim efektom na koži Nappa sad su iskorištene i na armaturnoj ploči i oblogama vrata. Bez vidljivih šavova i spojeva zadržava se osjećaj i izgled prirodne kože. Koža je dodatno naglašena jer je prošivena linijama nalik svjetlosnom potpisu DS LIGHT VEIL.

Pozornost posvećena detaljima u unutrašnjosti vidljiva je i na isprekidanim šavovima u ponudi s bijelom bojom i bojom Zephyr, upravljaču od punozrnate kože sa zračnim jastukom obloženim kožom, prošivenim umetcima „Clous de Paris” po kojima je poznata marka DS Automobiles, a ne treba zaboraviti ni presvlake s uzorkom remena sata koje su po prvi put dostupne u boji Pearl siva.

Profinjenosti ne nedostaje ni u unutrašnjosti inačice RIVOLI u koju se uvodi Basalt crna boja, a tu su i prošivene podstavljene obloge kombinirane s kožnatim presvlakama Claudia, izraženije zrnate teksture.

Unutrašnjost linije PERFORMANCE LINE odlikuje se tamnijom crnom bojom i tekstilom od mikrofibre Alcantara® sa zlatnim i crvenim detaljima koji naglašavaju dinamičnost.
Unutrašnjost inačice BASTILLE osvježena je novom završnom obradom DS Canvas i zrnatom teksturom Basalt crne boje nadahnute ribljim ljuskama.
Sve su razine opreme u unutrašnjosti obogaćene ambijentalnim osvjetljenjem koje se može personalizirati, a tu je i novi uzorak koji se temelji na prošivenim umetcima „Clous de Paris”.

SJEDALO OD NAPPA KOŽE MARKE DS AUTOMOBILES
Sjedište i naslon sjedala nadahnutog metalnim remenom luksuznog ručnog sata i izrađenog od mnogo spojenih dijelova, tim marke DS Automobiles izradio je od jednog komada kože te bez ijednog šava, kako bi se postigla nevjerojatna udobnost. Sjedalo je izrađeno od pjene visoke gustoće i s više materijala od tradicionalnog sjedala. Zahvaljujući čvršćem materijalu, poboljšana je udobnost koja će se održati godinama. Kada se raširi, taj komad kože mjeri 450 milimetara. Nakon oblikovanja širina je smanjena na 60 milimetara. Visokokvalitetna Nappa koža dobiva se izravno od goveda uzgajanih za meso, koja žive na poljima neograđenima bodljikavom žicom. Za tkaninu debljine 4 milimetra koristi se samo najkvalitetniji dio kože zrnate teksture. Koža te debljine zatim se boji u masi posebnom bojom: Basalt crnom ili Pearl sivom. Kad je riječ o udobnosti sjedala, točku na „i” stavljaju funkcije masaže, grijanja i hlađenja.

SNAŽNI BENZINSKO-ELEKTRIČNI HIBRIDNI I VIŠEENERGIJSKI POGONSKI SKLOPOVI
Marka DS Automobiles koristi više vrsta energije, postigla je najniže emisije CO2 u Europi u posljednje dvije godine te je više puta osvojila prvenstvo u Formuli E, a sada je odlučila ponuditi novi DS 7 s više vrsta pogonskih sklopova, uključujući širok raspon triju plug-in hibrida od 225, 300 i 360 KS.

Novi DS 7 E-TENSE 225 ima benzinski motor PureTech 180 i električni motor od 110 KS sa 8-stupanjskim automatskim mjenjačem i pogonom na dva kotača.
Novi DS 7 E-TENSE 4×4 300 i novi DS 7 E-TENSE 4×4 360 imaju pogon na četiri kotača s motorom PureTech 200 te električne motore od 110 i 112 KS na svakoj osovini. Model 360 posebno je podesio odjel DS PERFORMANCE.

Nova baterija kapaciteta 14,2 kWh osigurava 65 kilometara vožnje s nultom stopom emisija u mješovitoj vožnji prema WLTP-u te do 81 kilometra u gradskoj vožnji. Puni se oko dva sata na punjaču snage 7,4 kW. U ponudi je i dalje i 130 BlueHDi pogonski sklop. Izvan Europe u ponudi će biti i PureTech benzinski motori od 130, 215 i 225 KS. Novi DS 7 i dalje je jedan od najučinkovitijih automobila u svojoj klasi, posebno zahvaljujući svojoj kontroliranoj masi.

NOVI DS 7 E-TENSE 4X4 360
Duh Grand Toura koji je simbol marke DS Automobiles utjelovljen je u novom modelu DS 7 E-TENSE 4×4 360. Kako bi odgovarao velikoj snazi (benzinski motor od 200 KS, prednji električni motor od 110 KS i stražnji električni motor od 112 KS), odjel DS PERFORMANCE posebno je ugodio novi DS 7 E-TENSE 4×4 360 te mu optimizirao upravljanje energijom. Taj model opremljen je aplikacijom DS ENERGY COACH koja pomaže vozaču da nadzire kočenje i tako poboljša obnovu energije. Podvozje je spušteno za 15 mm, trag kotača je širi (+24 mm sprijeda, +10 mm straga), a prednji kočioni diskovi s kliještima za koja je zaslužan DS PERFORMANCE imaju promjer od 380 mm. Novi 21-inčni kotači BROOKLYN upotpunjuju novu sjajno sivu boju, a zahvaljujući njezinu bisernom odsjaju posebno se ističu linije i karakter ovog modela. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebno je 5,6 sekundi, a udaljenost od 0 do 1000 m iz stajanja prevaljuje za 25,4 sekunde.

TEHNOLOGIJA U SREDIŠTU NOVE PONUDE DS 7
Multimedijski sustav jedna je od najvećih promjena kod novog DS 7 jer uključuje sustav DS IRIS SYSTEM. Riječ je o novom rješenju s posve prerađenim sučeljem koje se može u potpunosti konfigurirati, reaktivno je i uglađeno te podržava glasovne naredbe. Redizajnirani 12-inčni zaslon na dodir visoke rezolucije uključuje izbornik widgeta za pristup svim funkcijama jednim dodirom: za kontrolu povezane navigacije, prozračivanje, digitalne audio izvore i informacije o putovanju. Taj je veliki zaslon vrlo praktičan za upotrebu jer može prikazivati pogled i sprijeda i straga zahvaljujući novim digitalnim kamerama visoke rezolucije, a omogućuje i pristup funkciji Mirror Screen putem bežičnog interneta.
Novi 12-inčni digitalni zaslon instrumentne ploče s prikazima koji se mogu mijenjati i personalizirati uključuje osvježeni izgled sa svim najvažnijim informacijama, kao što je protok energije u plug-in hibridnim inačicama.

JEDINSTVENA TEHNOLOGIJA ZA SEGMENT
Novi DS 7 uvodi i tehnologije za veću udobnost i bolje opuštanje, kao što su DS ACTIVE SCAN SUSPENSION i DS NIGHT VISION. DS ACTIVE SCAN SUSPENSION sustav je amortizera nadziranih kamerom, posve jedinstven u svojoj klasi. Prilagođava svaki kotač zasebno ovisno o nepravilnostima na cesti.
Kod sustava DS NIGHT VISION infracrvena kamera snima cestu i njezine rubove kako bi otkrila bicikliste, pješake i životinje na udaljenosti do 100 metara. Vozač dobiva informacije na novoj digitalnoj instrumentnoj ploči visoke rezolucije, a u slučaju opasnosti tu je i posebno upozorenje.

Sigurnost je poboljšana sustavima DS DRIVER ATTENTION MONITORING i DS DRIVE ASSIST za poluautonomnu vožnju druge razine. DS DRIVER ATTENTION MONITORING dvjema kamerama analizira razinu pozornosti vozača. Prva promatra ponašanje automobila u okruženju, a druga, postavljena nasuprot vozaču, analizira kamo on gleda, njegovo lice i pokrete kapaka, čime procjenjuje razinu pospanosti i pozornosti… Riječ je o tehnologiji dosad neviđenoj u segmentu. Novi DS 7 opremljen je tehnologijom DS DRIVE ASSIST, adaptivnim regulatorom brzine koji može pokrenuti zaustavljanje i ponovno pokretanje bez intervencije vozača i sustavom pomoći koji omogućuje vozaču da zadrži vozilo gdje se nalazi ili da zadrži njegov položaj u traku.

DIZAJNIRAN U FRANCUSKOJ I USKORO U PRODAJI
Novi DS 7, automobil namijenjen cijelom svijetu, proizvodi se u Mulhouseu (Francuska) za sva tržišta osim Kine te u Shenzenu za kinesko tržište. Na hrvatsko tržište se lansira krajem 2022. godine.Source link

Related Posts