Featured mobitel Tehnika točenje goriva Vijesti Zanimljivosti zapaljivo

Je li stvarno opasno telefonirati tijekom točenja goriva?


Mnoge benzinske postaje imaju znakove upozorenja koji zabranjuju korištenje mobitela tijekom točenja goriva. Razlog zašto su ti znakovi ikad tamo i postavljeni je taj što bi mobiteli mogli imati dovoljno energije da stvore iskru. To bi, u kombinaciji s plinovima iz lako zapaljivog benzina, moglo uzrokovati požar, što bi pak rezultiralo teškim ozljedama, čak i po život opasnim.

– Nikada nismo uspjeli ući u trag incidentu s korištenjem mobitela tijekom točenja goriva – rekao je Institut za naftnu opremu SAD-a za USA Today. Opasnost je teoretska, li sve dok postoje i teoretski izgledi, pravila se treba pridržavati. Naljepnice zabrane koje se još uvijek koriste na mnogim benzinskim postajama navodno potječu iz ranih dana mobilnog telefona. Tada su baterije mobitela bile puno veće i postojao je rizik od nastanka iskri, na primjer ako bi telefon ispao.

Prema gigantu u prodaji goriva, tvrtci Shell, unatoč maloj opasnosti da vaš mobilni telefon izazove požar, još uvijek nije mudro koristiti telefon tijekom točenja goriva. Opreza nikad dosta.

Izvor: RevijaHAKSource link

Related Posts