Aktualno Vijesti Zanimljivosti

Održana konstituirajuća sjednica Upravnog odbora HAKS-a

U srijedu 06.12.2023. održana je konstituirajuća sjednica novoizabranog Upravnog odbora HAKS-a na kojoj su imenovani i stručni odbori HAKS-a.

Robert Markt, predsjednik HAKS-a sazvao je sjednicu putem digitalne platforme kako bi stručni odbori mogli početi sa radom što prije, te da ne bi bilo nepotrebnih kašnjenja u pripremi sezone 2024. Napomenuo je kako je prvi veliki posao napraviti posve novi Statut za izradu kojeg je izabrana peteročlana Statutarna komisija koja je dobila zadatak konačni prijedlog novog Statuta dostaviti članovima najkasnije mjesec dana prije skupštine HAKS-a predviđene za kraj veljače ili početak ožujka 2024.

Na Marktov prijedlog sa jednim suzdržanim glasom, zamjenikom predsjednika HAKS-a imenovan je Daniel Šaškin koji je funkciju prihvatio i najavio projekte na kojima planira raditi a vezani su uz mlade, medije, ekologiju i eSport.

Okupljeni su se složili kako su sportaši, a posebno mladi vozači, ključ zajedničkog uspjeha novog saziva i uz već ranije poznat stav #vratimosportsportašima, podržali ideje predložene od strane Šaškina.

Predsjednici stručnih odbora Dragan Serden predsjednik Odbora za auto sportove HAKS-a i Darko Kozarac predsjednik Odbora za karting sport HAKS-a, predložili su sazive istih, koje je Upravni odbor potvrdio jednoglasno.

Dean Grbac ostao je sportski direktor na kružnim stazama, Sanjin Paro na brdskim, Ivan Pilat u autocrossu, Leo Crvić u autoslalomu, Rudolf Kalkan u utrkama ubrzanja, Maja Plavčak u kronometru, Alen Prodan ispred Formule drivera, Krešo Sauerbrunn na čelu je Tehničke komisije OAS-a, a Sanda Tolić na čelu Komisije za suce i volontere OAS-a. Nova lica na funkcijama, iako poznata svima su – Željko Štefanić kao sportski direktor za rally, Hrvoje Čižmek – Čimba kao sportski direktor za OSV, Siniša Pšeničnik na čelu je Komisije za povijesni motorsport, dok je Tomislav Šepić preuzeo Povjerenstvo za sigurnost.

U karting sportu je zbog pomanjkanja sudačkog kadra sa iskustvom rada na međunarodnim natjecanjima predsjednik OKS-a, Darko Kozarac imao problem oko imenovanja sportskog direktora pa je u dogovoru za predsjednikom HAKS-a postavio sebe na tu dužnost do trenutka dok ne nađe adekvatnu zamjenu. Njegov prijedlog jednoglasno su prihvatili svi nazočni uz molbu predsjednika HAKS-a da se potraga za sportskim direktorom intenzivira.

Dakle, uz sportskog direktora za karting, Darka Kozarca, potvrđeni su i Danijel Zelenko (Regija Sjever) kao član UO i stručni suradnik, te Tino Barada (Regija Jug) i Jandre Širinić (Regija Sjever) kao članovi. Nevena Skočić imenovana je predsjednicom Komisije za suce i volontere OKS-a, dok je predsjednik Tehničke komisije OKS-a Danijel Magdić. Savjet organizatora i Savjet vozača dobiti će svoje predstavnike nakon formiranja istih.

Zanimljiva rasprava vođena je oko Glavnog tajnika HAKS-a, Matije Lovreca. Obzirom da je on jedini u mandatu, jer ga bira i opoziva Upravni odbor a ne Skupština HAKS-a, do trena dok se ne unesu izmjene u Registru udruga sa novim osobama ovlaštenim za zastupanje, isti će ostati na toj poziciji, obzirom da HAKS treba imati osobu ovlaštenu za zastupanje u svakom trenu.

Slijedeća sjednica Upravnog odbora najavljena je nakon što HAKS dobije rješenje o novim mandatima od strane Gradskog ureda za opću upravu. Zapisnik sa Skupštine HAKS-a održane 24.11.2023. je napravljen tek 06.12.2023. ali nije još potpisan niti je uz svu ostalu dokumentaciju dostavljen u Grad. Zašto je to toliko trajalo i čemu odugovlačenja, pitanja su na koja odgovor znamo i sami.

Stručni odbori počinju sa radom, pa očekujemo prijedloge pravilnika za sezonu 2024. Po objavi istih na klubovima je da pošalju svoje primjedbe, te da po mogućnosti konačne verzije pravilnika budu objavljene i ranije nego li je to bilo do sada.

Veliki posao je pred svima i nadamo se da će ukazano povjerenje biti opradano!

Mi ćemo i dalje pratiti događanja unutar HAKS-a, a uz vašu pomoć prikazati i sliku sa terena.

 

Related Posts