Aktualno Featured Vijesti Zanimljivosti

Nakon izvanrednog tehničkog pregleda, sedam osobnih automobila isključeno iz prometa zbog tehničke neispravnosti


U noćnim satima, s petka na subotu odnosno 9. i 10. prosinca, policijski službenici II postaje prometne policije Lučko pojačano su postupali prema vozačima koji u dane vikenda krše prometne propise upravljajući tehnički neispravnim vozilima te narušavaju javni red i mir radnjama vozilom u zoni stambenih zgrada te sudjeluju u „utrkama“ na javnim prometnicama.

U sklopu akcije, policijski službenici su pojačano postupali prema vozačima koji se neorganizirano okupljaju u zoni trgovačkog centra na području Novog Zagreba koji tijekom dolaska i odlaska s lokacije narušavaju mir građana stvaranjem buke ispušnim sustavima automobila i motocikala te proklizavanjem pogonskih kotača.

Postupanjem je obuhvaćeno 18 vozila od kojih je sedam zbog sumnje u tehničku ispravnost upućeno na izvanredni tehnički pregled u Stanicu za tehnički pregled, a koja suradnja je prethodno dogovorena sa Centrom za vozila Hrvatske.

Obavljenim tehničkim pregledima, sedam osobnih automobila je isključeno iz prometa zbog tehničke neispravnosti, dok su prilikom nadzora i utvrđena dva prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, jedan prekršaj zbog isteka prometna dozvole za više od 15 dana i jedan prekršaj zbog odbijanja testa na droge.

Povodom svega navedenog i ovom prilikom želimo skrenuti pažnju za sve ljubitelje „brzina“ i „utrka“ da ceste nisu površine namijenjene za takvu vrstu dokazivanja vozačkih sposobnosti i vještina, kao i tehničkih mogućnosti te karakteristika njihovih vozila već za to postoje posebno namijenjene površine uz posebne sigurnosne mjere te uz kontrolirane uvjete na kojima se takve utrke mogu održavati, a da se ne dovodi u rizik njihova sigurnost niti sigurnost drugih sudionika u prometu.

Izvor: Zagrebačka policijaSource link

Related Posts