FORMULA 1 Vijesti

Palmer: F1 vikendi ne mogu gore od mog nastupa u Bakuu

Jolyon Palmer kaže kako Formula 1 vikendi ne mogu biti gori od njegovog katastrofalnog nastupa na VN Azerbajdžana, koji je završio prijevremenim ispadanjem zbog problema s motorom.

Renaultov vozač sudario se na prvom treningu i bio prisiljen propustiti drugi, a na trećem je odvozio samo nekoliko krugova prije no što su ga curenje goriva i požar zaustavili, zbog čega je naposljetku propustio i kvalifikacije.

Krenuo je 20., a nakon zatajivanja motora morao je odustati u osmom krugu.

“Pritisak očito postoji, početak sezone nije bio dobar”, rekao je Palmer. “Kad propustite neki trening, pa propustite kvalifikacije i jedva odradite utrku, ja tu zaista ništa ne mogu učiniti. Gore od toga ne može.

“U sveukupno tri dana napravio sam oko 30 krugova, vjerojatno najmanje što sam ikad odvozio tijekom vikenda. U petak sam imao dobar osjećaj u bolidu. Sve se činilo prilično dobro.”

“Čak i u utrci, iako smo od samog početka imali zatajenja, činilo se da će sve biti u redu. Prošao sam Wehrleina, hvatao sam skupinu ispred sebe i izgledalo je poput zabavne utrke.”

“Zatim se zatajenje pogoršalo i morao sam se zaustaviti. Imali smo taj problem još od formacijskog kruga. Nadaš se, držiš fige da dođeš do kraja, ali očito je da baš i nismo došli blizu toga.”

“Šteta, jer u petak sam se u bolidu dobro osjećao, a ovo je utrka u kojoj ukoliko odvozite 51 krug bez ikakvog incidenta, vjerojatno dobivate bodove.“

Palmer je priznao da se Renaultovi problemi, koji pogađaju i druge njihove timove, odražavaju u stalnim naporima tvrtke da poboljša performanse.

“Mislim da je u F1 sve marginalno, svi se oslanjaju na performanse, osobito što se motora tiče, a znamo da na tom području imamo malo nedostataka”, rekao je. “Mislim da se momci trude da to poboljšaju.“

“Ovo uopće nije bio naš vikend. Verstappen je imao problem, a ne znam ni što se dogodilo s Daniilom Kvyatom.“

Na pitanje je li bilo kakvih pozitivnih strana proteklog vikenda u Baukuu, odgovorio je: “Moj start nije bio tako loš, pomaknuo sam se za nekoliko mjesta. 10 krugova razumne pozitivnosti, ali imao sam ih sveukupno 30, pa ne mogu baš puno reći.

“Nadam se, što sam ponovio nekoliko puta ove godine, a sad sam siguran, da je ovo kraj naše loše sreće, da ćemo doći u Austriju, osvojiti neke bodove i ostvariti dobre rezultate.

“Poznajem stazu malo bolje, mislim da će malo bolje odgovarati našim bolidima. To je novi početak, pa u četvrtak mogu očekivati pozitivnu atmosferu i tako se osjećati.”

Related Posts