Aktualno Featured kupnja automobila prodaja Rabljeni Vijesti Zanimljivosti

Podatci o povijesti automobila mogu vam pomoći smanjiti traženu cijenu vozila za do 20 %

Kupnja rabljenog automobila uvijek nosi rizik jer može biti teško utvrditi je li vozilo dobro održavano. Međutim, poznavanje nekih stvari o automobilima i korištenje zapisa o povijesti vozila može vam pomoći ispregovarati bolju cijenu.

Iako je pregovaranje svojevrsna umjetnost, možete očekivati da ćete smanjiti cijenu automobila za do 20 % od oglašene cijene. Stručnjaci za podatke o automobilima iz carVerticala dijele savjete o tome kako komunicirati s prodavačima i ovladati procesom pregovaranja.

Traženje slabih točaka automobila

Svaki model ima specifične slabosti koje biste trebali znati unaprijed. Pročitajte online recenzije o automobilu koji želite kupiti da biste razumjeli njegove potencijalne probleme i slabosti. Ako ste stvarno uzbuđeni oko automobila, nemojte to otkriti prodavaču. Inače može biti prilično teško pregovarati s njima.

Čak će i ona rabljena vozila koja najbolje izgledaju vjerojatno imati mane. Korozija, neispravna elektronika, istrošene gume, curenje tekućine, ogrebotine i udubljenja lako se uoče, bez obzira jeste li profesionalac ili neiskusan vozač.

Nakon pregleda vanjske i unutarnje strane vozila, uvijek napravite probnu vožnju jer će vam to otkriti više informacija o vozilu nego bilo što drugo. Obavezno testirajte automobil na različitim terenima i u različitim brzinama. Isprobajte sve brzine, provjerite rade li kočnice normalno i slušajte čujete li bilo kakvu buku koja dolazi iz motora ili ovjesa.

S prodavačem treba razgovarati čak i o najmanjim problemima jer će vam to pomoći u pregovaranju o konačnoj cijeni.

Zapisi o povijesti dat će vam prednost u pregovaranju

Prodavač uvijek zna više o vozilu nego kupac. Ova neravnoteža daje im prednost u pregovorima, osim ako niste spremni kopati dublje u prošlost automobila.

Provjera povijesti vozila na internetu može vam pružiti podatke o prevarama s kilometražom, oštećenjima, promjenama naziva, održavanju i druge korisne informacije.

„Ako kupac pronađe neke loše povijesne podatke ili dokaze o nesreći, to mu može olakšati pregovore. Provjera povijesti rabljenog automobila važan je korak, a nedostatak istog može dovesti do preplaćivanja vozila u lošem stanju”, kaže Matas Buzelis, stručnjak za automobile i voditelj komunikacija u carVerticalu.

15,2 % svih automobila provjerenih na carVerticalu imalo je vraćenu kilometražu, dok je više od polovice (52,3 %) imalo povijesne zapise o oštećenjima. To dokazuje da su šanse za kupovinu automobila s promijenjenim brojačem kilometara ili jeftinim popravcima relativno velike.

Pregovaranje u autokućama je teže

Mnogo je lakše pregovarati s privatnim prodavačima nego s autokućama. Budući da ugledne tvrtke za trgovanje automobilima pregledavaju automobile prije prodaje, oni znaju koliko određeni model košta i mogu odbiti značajno smanjiti cijenu. Međutim, to ne znači da s njima ne možete pregovarati.

„Nažalost, čarobni se popust ne odnosi na rabljene automobile u autokućama. Ako se vozilo prodaje po razumnoj cijeni, dobivanje niže cijene može biti gotovo nemoguće. Međutim, ovisno o stanju automobila i početnoj cijeni, troškovi se mogu smanjiti i do 20 %”, objašnjava Buzelis.

Čak i ako prodavač pristane sniziti cijenu, neki automobili jednostavno ne vrijede toliko. Kupci bi trebali razmišljati dugoročno i procijeniti potencijalne troškove održavanja, kao i vrijednost vozila za nekoliko godina. Nitko ne želi kupiti rupu bez dna i jednog dana imati problema s prodajom.Source link

Related Posts