Aktualno Featured Vijesti Zanimljivosti

Osumnjičeni došao do parkiranog Smarta, aktivirao i pod njega bacio ručnu bombuPrilikom bijega s mjesta počinjenja osumnjičeni ozlijeđen od same eksplozije…

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškom osobom starosti 21 godinu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ i „ Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom“.


Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 9. rujna 2021. godine oko 2.15 sati, osumnjičeni došao do osobnog automobila marke Smart Fortwo zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu 47-godišnjaka koje je bilo parkirano u Zagrebu u Stenjevečkoj ulici. Pritom je donio ručnu bombu modela BRM koju je posjedovao, a čije posjedovanje je građanima zabranjeno s ciljem da dovede u opasnost živote i imovinu. Navedenu bombu je aktivirao na način da je izvadio osigurač te bombu bacio pod osobni automobil marke Smart nakon čega se dao u bijeg trčeći Stenjevečkom ulicom u smjeru istoka.

Uslijed eksplozije došlo je do oštećenja podvozja vozila marke Smart, prednjeg vjetrobranskog stakla te oštećenja pneumatika vozila, oštećenja vozila marke VW Golf zagrebačkih registarskih oznaka, na kojem je oštećena stražnja lijeva strana karoserije, zatim kombi vozila marke VW Crafter zagrebačkih registarskih oznaka na kojem je probušen zadnji desni pneumatik te oštećenja vozila marke Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka, a na kojem je oštećena stražnja desna strana karoserije. Tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja, potvrđena je sumnja da je osumnjičeni ozlijeđen prilikom bijega od same eksplozije. Liječnička pomoć mu je pružena u KB Sveti Duh gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijeto je posebno izvješće.

Izvor: Zagrebačka policija
Source link

Related Posts