Aktualno Featured Vijesti Zanimljivosti

Policijski službenici zbog ponavljanja prekršaja u prometu privremeno oduzeli vozilo osumnjičenom muškarcu


U petak, 8. travnja 2022. godine oko 2.40 sati 40-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1.61 g/kg upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka sjevernom kolničkom trakom Ozaljske ulice u smjeru zapada. Dolaskom do raskrižja sa Selskom cestom prilikom skretanja u lijevo prema zapadnoj kolničkoj traci Selske ceste nije prilagodio brzinu kretanja zbog čega je izgubio nadzor nad vozilom i u nekontroliranom kretanju i zanošenju naletio na rubni kamen te potom na metalni nosač sa semaforskim uređajem. U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta. Vozač je uhićen i prepraćena na nadležni prekršajni sud. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 9.500 kuna.

Istog dana oko 22 sata 25-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Horvaćanskom cestom u smjeru zapada. Nadzorom kod raskrižja s Petrovaradinskom ulicom utvrđeno je da je upravljao vozilom dok je u organizmu imao 2.00 g/kg alkohola. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna.

U subotu, 9. travnja oko 17 sati 57-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se autocestom A3 u smjeru istoka. Obavljenim nadzorom na autocesti A3 kod prometnog čvora Ivanja Reka vozaču je ponuđeno alkotestiranje koje je on odbio zbog čega je uhićen i prepraćen na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 11.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

U subotu, 9. travnja oko 12.40 sati, na raskrižju Radničke ceste i Ulice I. Savica policijski službenici zaustavili su osobni automobil varaždinskih registarskih oznaka kojim je upravljao 23-godišnjak. nadzorom je utvrđeno da vozilom upravlja prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 18.600 kuna.

U nedjelju, 10. travnja oko 8 sati 59-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Sajmišnom cestom u smjeru istoka. Kontrolom vozila i vozača kod raskrižja s Ulicom Karla Metikoša utvrđeno je da upravlja motornim vozilom „B“ kategorije prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno prije položenog vozačkog ispita, bez korištenja sigurnosnog pojasa kao i da kod sebe nema osobnu iskaznicu. Daljnjim je provjerama utvrđeno kako je osumnjičeni do sada već pravomoćnim odlukama nadležnog suda sankcioniran zbog prekršaja u prometu. Sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i temeljem odredbi Prekršajnog zakona, 59-godišnjaku je privremeno oduzeto vozilo zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao i to do donošenja odluke o prekršaju. Nakon uhićenja osumnjičeni je prepraćen na Općinski prekršajni sud gdje mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 10 dana i novčana kazna u iznosu od 1200 kuna.

U nedjelju, 10. travnja 2022. godine u 2.30 sati, 27-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Donje Vrapče u smjeru istoka. Provedenim nadzorom kod raskrižja s Ulicom Kožinčev put utvrđeno da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola (1.24 g/kg) dok je daljnjom provjerom utvrđeno da vozilom upravlja prije položenog vozačkog ispita dok kod sebe nije imao osobnu iskaznicu. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 9300 kuna.

Izvor: Zagrebačka policijaSource link

Related Posts