RALLY Vijesti WRC

PRIJELOMNA VIJEST: Volkswagen potvrdio odlazak iz WRC-a na kraju 2016.

Nakon četiri godine totalne dominacije sportom, njemačka momčad Volkswagen Motorsport objavila je da se povlači iz svjetskog prvenstva u reliju (WRC) na kraju 2016., a konačna odluka je donešena na sastanku u Wolfsburgu ovog utorka.

Njemačka kompanija odlučila je svoj fokus prebaciti na razvoj Golfa TCR i Bubu GRC rallycross.

VW razvija potpuno novi automobil pravljen po R5 pravilima, te će se vratiti natjecanju sa Polom R5 2018., dok potpuno novi Polo R WRC, kojeg su razvijali za WRC sezonu 2017. neće biti korišten.

“Volkswagen se suočava sa ogromnim izazovima. Uz nadolazeća proširenja elektirifikacije našeg asortimana vozila moramo sve svoje napore usmjeriti u važne buduće tehnologije. U isto vrijeme, Volkswagen će se više koncentrirati na utrke svojih kupaca. Osim Golfa GTI TCR na kružnim stazama i Bube GRC rallycross, želimo svojim kupcima ponuditi i top proizvode te ćemo stoga razviti novi Polo prema R5 pravilima”, izjavio je Frank Welsch, direktor uprave tehnološki razvoj.

Od kada je postao dio WRC-a 2013., Volkswagen je sa Polom R WRC osvojio ukupno 42 od 51 WRC relija te je zaejdno sa Sebastienom Ogierom osvojio četiri vozačka i četiri momčadska uzastopna naslova svjetskog prvaka (2013. – 2016.).

Odlaskom Volkswagena u WRC-u će tako ostati samo četiri tvorničke momčadi: Citroen, M-Sport (Ford), Hyundai te novopridošla Toyota.

Ivan Vrhovec

Urednik MotorsportHR-a :) Započeo svoj novinarski put, daleke 2011. i očuvao ga sve do danas. Radio sam za razne medije, poput Auto90, GP1, srpski Sportissimo Rs, jednom ranije za MotorsportHR. Da, ovo je moj drugi put ovdje. :) Stekao sam iskustvo koje je neprocjenjivo i poznanstva koja su ostala i do dan danas, neka od njih su veoma čvrsta. :)
Follow Me:

Related Posts