Tehnički direktor Red Bull Racinga Adrian Newey je danas izjavio da je Renault ostvario dobar napredak sa svojom pogonskom jedinicom za 2017.godinu, te je naglasio da će,kao i uvijek sve ovisi o tome što su suparnici učinili tijekom zimske pauze.

Newey smatra da će izvedba motora biti ključni faktor u 2017.
“Mislim da Renault definitivno ide u vrlo dobrom smjeru u ovom trenutku. Prije dvije godine smo završili u poziciju u kojoj nisu napravili nikakav napredak tijekom zime – zapravo se tada otišlo i malo unazad sa hibridnim motorom.
“Prošle godine su napravili jako dobar napredak kroz sezonu, no još uvijek su sa pogonskom jedinicom iza Mercedesa i Ferraria”.
Oni su radili tijekom cijele zimske pauze kao i mi na razvoju šasije i aerodinamičkih izmjena za 2017.godinu a to bih trebao biti dobar korak naprijed.

Newey je također potvrdio da radovi dobro napreduju i na novom RB13 automobilu.
” Drago mi je reći da smo uspješno prošli naš crash test, po specifikacijama sigurnosti za 2017.godinu,te je rad na dizajnu završen i sada smo u fazi proizvodnje.”
On je također uvjeren da je F1 tim je u dobrim rukama u budućnosti.
“Vjerujem svojem design timu kojega čine – Rob Marshall, Pierre Wache, Dan Fallows i Paul Monaghan – jer su oni vrlo sposobni i sa vremenom će preuzeti kompletni design u timu.Sa nadom da će Red Bull bolide vratiti na staru slavu pobjeđivanja i dominacije na trkama Fromule 1.
S time više što imamo dvojicu vrlo perspektivnih vozača željnjih vrhunskog utrkivanja i pobjeđivanja”