Hrvatski će automobil krajem lipnja nastupiti na jednoj od najslavnijih svjetskih utrka – američkom Pikes Peaku u Coloradu.  Nabuhiro ”monstrum” Tajima i Rimac automobili udružili su snage i pokušat će što brže stići na vrh najslavnije brdske utrke na svijetu. Pikes Peak je u Rocky mountainsu, jugo-zapadno od Colorado springsa u Coloradu, visok čak 4200 metara.
Naši stariji ljubiteRandySchranzlji auto sporta znaju što je PP a za one mlađe spomenut ćemo…Michele Mouton, Al i Bobby Unser, Walter Roehl, Ari Vatanen, Rob Millen, Per Eklund, Mario Andretti, Sebastien Loeb (8:13.878, Peugeot 208 T16) i iznad svih..Noburo Tajima (devet puta !) pobjednici su, između ostalih, Pikes Peaka.
Tajima Rimac E-Runner Concept_One je ime monstruma koji će voziti PP, s, nadamo se, i hrvatskom zastavom na sebi. Bolid je napravljen bez mjenjačke kutije i bez diferencijala. Snaga svakog motora prenosi se na svaki kotač i za očekivat je da će svjetski stručnjaci s mnogo zanimanja pogledati ovo novo čudo tehnike koje dolazi iz Rimac automobila, perjanice naše industrije.
Naravno, motorsport.hr će i sa svojim emisijama Motorsport.hr i Shift detaljno izvještavati s ovog unikatnog događaja.
(G.Dijaković)