Featured Rally Opatija Sport Vijesti Zanimljivosti

Skupocjeni automobili ponovo stižu na Kvarner


Rally Opatija vraća se nakon trogodišnje stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa. Natjecanje će se održati u nedjelju, 8. svibnja, a bodovat će se za Prvenstvo Hrvatske, Međunarodno Zonsko Prvenstvo Hrvatske, Mitropa rally kup te Mitropa rally Historic kup. Bit će to 29. izdanje popularnog natjecanja koje je u rekordnoj 2016. godini privuklo čak 108 posada iz 11 zemalja na start. I ove se godine u biseru hrvatskog Jadrana, Opatiji, očekuje velik broj natjecatelja, njihovog pratećeg osoblja, novinara, fotografa i sportskih dužnosnika. Opatijski rally ponovo će iz, osim sportskog nadmetanja, ponuditi ugodnu mediteransku klimu te izvrsnu gastronomsku ponudu.

Ovogodišnji itinerer dugačak je 368,55 kilometara, od čega će 102, 42 km biti brzinski ispiti. Vozit će se na dionicama Račja Vas – Ročko Polje te Mune – Dane, ukupno osam tehnički vrlo zahtjevnih brzinskih ispita. Posade će se morati nositi sa skliskim asfaltom čija se kvaliteta učestalo izmjenjuje te izuzetno zahtjevnim dionicama koje prolaze kroz prekrasnu prirodu.

Starno-ciljni portal i ove će godine biti postavljen u središtu Opatije, ispred tržnice, a zatvoreno parkiralište na pristaništu ispred restorana Molo u kojem će biti održana svečana dodjela nagrada. Prijave za natjecanje primaju se do petka, 29. travnja, u ponoć. Lista prijavljenih bit će objavljena u ponedjeljak, 2. svibnja u 20 sati na službenoj stranici natjecanja www.rally-opatija.eu.

Slavodobitnici posljednja dva izdanja opatijskog rallya održanih 2018. i 2019. godine bili su Rok Turk i Blanka Kacin iz Slovenije u Peugeotu 208 T16 R5, odnosno Hyundaiju i20 R5. Još jedna slovenska posada, Tomaž Kavčić i Peter Zorenč, upisala se u anale Rallya Opatija s rekordne četiri pobjede. Uz bok su im Juraj Šebalj i Toni Klinc s tri slavlja te Rok Turk koji je također izborio tri pobjede, ali s dva različita suvozača. Godine 2013. radar mu je čitao Zdravko Draženović.

Sezona Prvenstva Hrvatske u Rallyju počela je krajem ožujka Quattro River Rallyem sa središtem u Karlovcu. Najbrža hrvatska posada na njemu bila je Niko Pulić – Aleksandra Kovačić u Škodi Fabiji R5, ispred Juraja Šebalja i Marijana Stublića u Toyoti Yaris GR. Treći je bio Alfred Kramer sa suvozačicom Jeannette Kvick Andersson u Peugeotu 208 Rally4.Source link

Related Posts