U nedjelju, 7. studenog oko 14.50 sati na području Susedgrada, 40- godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka ulicom Jankomir te za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas. Obavljenom kontrolom vozila i vozača utvrđeno je da upravlja vozilom dok mu je na snazi izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Također, provedenom kontrolom utvrđeno je kako je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,23 g/kg. Vozač je uhićen i doveden na nadležni prekršajni sud. Na sudu je proglašen krivim te mu je određena novčana kazna u iznosu od 10.500 kuna.

Istoga dana, 7. studenoga oko 17.45 sati na području Novog Zagreb, 52-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,07 g/kg upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Zagrebačke ulice u smjeru zapada. Dolaskom do raskrižja s Velikopoljskom ulicom i Avenijom V. Holjevca, nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama ceste te situaciji u prometu uslijed čega je naletio na vozilo ispred sebe koje je bilo zaustavljeno na znak crvenog svijetla na semaforu. Nakon naleta, 52-godišnjak je s vozilom napustio mjesto događaja, a da pritom nije pružio pomoć ozlijeđenoj osobi niti je o događaju izvijestio policiju, dok je nedugo potom pronađen i uhićen od strane policijskih službenika te je po otriježnjenju prepraćen na nadležni sud.

Vozač je na sudu kažnjen ukupnom novčanom kaznom u iznosu od 22.500 kuna te mu je sud izrekao zaštitnu mjeru upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

U utorak, 9. studenog oko 1.10 sati na području Trešnjevke u Savskoj cesti, 37- godišnjak upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka dijelom ceste na kojoj je prometnim znakom zabranjen promet za sva motorna vozila u oba smjera (osim autobusa, vozila ZET-a Taxi i stanara).Također, obavljenim nadzorom vozila i vozača utvrđeno je kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,58 g/kg. Nakon što je uhićen, doveden je na nadležni prekršajni sud, gdje mu je određena novčana kazna u iznosu od 5.500 kuna.

Izvor: Zagrebačka policija


Source link