RALLY Vijesti WRC

SLUŽBENO: Andreas Mikkelsen branit će boje Hyundai Motorsporta u 2018. i 2019.

Iz Hyundai Motorsporta danas su potvrdili kako su potpisali dvogodišnji ugovor sa Andreasom Mikkelsenom. Mikkelsen i njegov suvozač Anders Jæger nastupit će u Hyundai i20 Coupe WRC automobilu na svim relijima u 2018.

Sadašnje momčadske posade Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul, Dani Sordo/Marc Martí i Hayden Paddon/Seb Marshall također ostaju pod ugovorom za 2018.

Pretpostavlja se da će Neuville i Mikkelsen jedini nastupiti u cijeloj sezoni, dok bi Sordo i Paddon trebali dijeliti treći automobil tijekom sezone.

Podsjetimo, Noveržanin Mikkelsen je izgubio svoje mjesto u WRC-u nakon iznenadnog odlaska svjetskog prvaka, Volkswagena iz sporta krajem 2016.

Od tada Mikkelsen je nastupio za Škodu u WRC2 početkom godine i zabilježio dvije pobjede i jedno odustajanje i tri puta za Citroen u WRC-u, gdje je zabilježio jedno osmo, jedno deveto i jedno drugo mjesto, na reliju u Njemačkoj.

Nedugo nakon posljednjeg nastupa za Citroen, Mikkelsen se priključio Hyundaiju te je testirao i20 Coupe WRC i i20 R5 automobile.

Šef momčadi, Michel Nandan izrazio svoje impresije prema Norveškom vozaču.

“Andreas je jedan od onih reli vozača koji se brdo uklopi u momčad i odmah se hvata posla. Od nekoliko puta koliko je posjetio tvornicu u Alzenauu, njegova posvećenost, odlućnost i profesionalnost došle su do svog izražaja.”

“Sretni smo što će nam biti na raspolaganju pune dvije sezone. Već je imao prilike testirati naš Hyundai i20 Coupe WRC i dao nam je vrlo pozitivne i korisne povratne informacije. Također, testirao je i i20 R5 , koju mu je dodatno omogućio integraciju u sva područja naše momčadi.”

“Jedva čekamo vidjeti ga za upravljačem našeg WRC automobila u posljednja tri relija ove sezone i u 2018. i 2019.”, rekao je Nandan.

Ivan Vrhovec

Urednik MotorsportHR-a :) Započeo svoj novinarski put, daleke 2011. i očuvao ga sve do danas. Radio sam za razne medije, poput Auto90, GP1, srpski Sportissimo Rs, jednom ranije za MotorsportHR. Da, ovo je moj drugi put ovdje. :) Stekao sam iskustvo koje je neprocjenjivo i poznanstva koja su ostala i do dan danas, neka od njih su veoma čvrsta. :)
Follow Me:

Related Posts