RALLY Vijesti WRC

SLUŽBENO: Latvala potpisao za Toyotu, predstavljen novi Yaris WRC za 2017. (Galerija)

Jari-Matti Latvala će nastupati za novopridošlu tvorničku momčad Toyota GAZOO Racing koja se vraća u WRC 2017., službeno je potvrđeno.

Latvala, pobjednik 16 WRC relija, posljednje četiri godine je bio vozač Volkswagen Motorsport WRC momčadi te je bio viceprvak 2014. i 2015.

Međutim, ove godine je završio kao šestoplasirani u ukupnom poretku iza Sebastiena Ogiera, Andreasa Mikkelsena i sva tri Hyundai-eva vozača.

Nakon što je iz VW Motorsport momčadi objavljena odluka o povlačenju iz WRC-a na kraju 2016., Latvala je ostao bez svog vozačkog mjesta, ali se na kraju uspio izboriti za svoje mjesto u Toyotu, a službena odluka je objavljena danas, samo dan nakon objave da je Sebastien Ogier potpisao za M-Sport Ford WRT.

Uz Latvalu, Yaris WRC će voziti i njegovi sunarodnjaci Juho Hanninen, koji je već radnije potvrđen i WRC2 prvak Esapekka Lappi, koji će najvjerojatnije obnašati ulogu testnog i trećeg vozača momčadi, tj. njegova uloga tek treba biti potvrđena.

Uz Ogiera i Latvalu koji su osigurali svoja vozačka mjesta za 2017., sve oči zasigurno će biti uprte u njihovog momčadskog kolegu iz VW-a, Andreasa Mikkelsena, čija budućnost u WRC-u još uvijek nije poznata

 

Ivan Vrhovec

Urednik MotorsportHR-a :) Započeo svoj novinarski put, daleke 2011. i očuvao ga sve do danas. Radio sam za razne medije, poput Auto90, GP1, srpski Sportissimo Rs, jednom ranije za MotorsportHR. Da, ovo je moj drugi put ovdje. :) Stekao sam iskustvo koje je neprocjenjivo i poznanstva koja su ostala i do dan danas, neka od njih su veoma čvrsta. :)
Follow Me:

Related Posts