RALLY Vijesti WRC

SLUŽBENO: Sebastien Ogier u M-Sportu 2017.!

Četverostruki svjetski prvak, Sebastien Ogier potpisao je ugovor sa M-Sport WRT ekipom za 2017.

32-godišnji Francuz je ostao bez vozačkog mjesta nakon iznenadne odluke njegove sada već bivše ekipe Volkswagen Motorsport da se povuće iz WRC-a na kraju 2016.

Ogier je sa njemačkom ekipom u WRC-u osvojio četiri uzastopna vozačka i momčadska naslova svjetskog prvaka 2013., 2014., 2015. i 2016.

Nakon povlačenja Volkswagenove tvorničke ekipe Ogier je testirao Ford Fiestu RS WRC i Toyotu Yaris WRC za 2017., a nagađalo se da bi se možda mogao vratiti u Citroen, gdje je vozio od 2008. do 2011. godine.

“Bit će mnogo novih stvari iduće sezone, kojima se jako radujem. Imamo novu generaciju reli automobila i novu momčad, stoga nasa čekaju uzbudljive stvari. Reli Monte Carlo je veoma blizu i nismo imali puno vremena provesti za upravljačem nove Ford Fieste, ali dat ćemo sve od sebe da budemo što spremniji za početak nove sezone, svjesni smo izazova i vidim koliko je momčad željna uspjeha”, istaknuo je Ogier.

Timski kolega Ogieru u M-Sportu će biti Estonac Ott Tanak.

Nova sezona svjetskog prvenstva u reliju kreće sa relijem u Monte Carlu, koji je na rasporedu od 20. do 22. siječnja 2017.

Follow Me:

Related Posts