Nico Hulkenberg ostaje u momčadi Sahara Force India F1 Team najranije do 2017., objavila je u utorak britanska momčad.
“Sahara Force India sa zadovoljstvom potvrđuje potpisivanje dvogodišnjeg ugovora sa Nicom Hulkenbergom”, objavila je momčad na svojoj službenoj web stranici.
28-godišnji Nijemac, koji je postao prvi aktivni F1 vozač koji je pobijedio u Le Mansu nakon više od dva desetljeća ranije ove godine, bio je jedan od kandidata za mjesto Kimija Raikkonena u Ferrariju prije nego je talijanska momčad odlučila zadržati Finca za 2016, a osim Ferrarija, bio je povezivan još i sa Haasom – novom američkom ekipom koja sljedeće sezone ulazi u F1. Umjesto toga, odlučio je ostati u Force Indiji, koja je trenutno pozicionirana na šestom mjestu ukupnog poretka za momčadi, dok je Hulkenberg tek dvanaesti u vozačkom poretku.
“Veoma sam sretan što mogu objaviti svoje planove za budućnost”, rekao je Hulkenberg, koji još nije ostvario ni jedan podij u F1 nakon 85 GP nastupa. “Jako dobro poznajem momčad i unutra se osjećam kao kod kuće, pa ima smisla dugoročno se vezati. Napredak koji je momčad pokazala u ove dvije godine me impresionirao i daje mi veliko samopouzdanje za budućnost.”
Šef Force Indije, Vijay Mallya rekao je da je on jedan od Hulkenbergovih najvećih obožavatelja.
“On je proveo s nama gotovo četiri godine i imali smo priliku gledati ga kako izrasta u jednog od najboljih vozača na svijetu.” “Nico ima brzinu, tehničko znanje i zrelost te nam može pomoći da ostvarimo dobre rezultati u godinama koje su pred nama. Nastavit ćemo raditi sve što je u našoj moći da mu isporučimo bolid koji je dostojan njegovim sposobnostima.”