Peterostruki svjetski prvak, Sebastien Ogier odlučio je ostati u M-Sportu i iduće godine, bez obzira na ponudu da se vrati u Citroen.

M-Sport WRT je danas službeno potvrđeno da je Ogier produljio ugovor, kao i da će mu timski kolega biti Elfyn Evans.

“Nisam mogao službeno o tome pričati, ali već je prošlo neko vrijeme od kada sam odlučio da želim ostati u ovoj nomčadi. Pričalo se o svačemu kao i o mojoj odluci, znam da mnogi misle da se radi samo o novcu, ali to nije točno. Razgovarao sam i sa drugim momčadima, koji su me morali uvjeriti, ne samo po pitanju novca. Novac ne može kupiti odličnog šefa, a nitko mi nije dao osjećaj kakav dobivam od Malcolma”, istaknuo je Ogier.

“Radili smo na tome cilju već neko vrijeme i zaista je fantastično što to konačno možemo i potvrditi. To znači da se sada možemo potpuno koncentrirati na pripreme za iduću sezonu.”

“Naši suparnici sigurno neće mirno sjediti i ja očekujem još veću borbu za prvenstvo. S ove dvije posade imamo jako velike šanse”, izjavio je Malcolm Wilson, šef M-Sporta.

Ogier je svojih četiri od pet naslova svjetskog prvaka osvojio s Volkswagen Motorsportom prije njihovog povlačenja iz sporta krajem 2016.

2017. Ogier dolazi u M-Sport i donosi im prvi vozački i konstruktorski naslov.