auto Featured Izbor uredništva kućni ljubimac pas prijevoz Tehnika transporter Vijesti Zanimljivosti

Što je sve nužno znati za siguran prijevoz psa u automobilu?


Svoje pse volimo voditi kamo god idemo, a ponekad to znači i povesti ih sa sobom na duže putovanje. Najvažnije je sigurno doći na odredište i da biste to postigli, evo popisa važnih stvari koje morate imati na umu tijekom vožnje sa svojim psom.

1. Transporter (Pet Carrier)
Najčešće se ozljede događaju u automobilu. Bez obzira na veličinu vašeg kućnog ljubimca, najsigurnije je putovanje unutar košare za transport kućnih ljubimaca (transportera). Obavezno zavežite košaru ili na pod stražnjeg sjedala ili pomoću sigurnosnog pojasa na stražnjem sjedalu. Pobrinite se da ako se dogodi najgori scenarij, vaš je ljubimac zaštićen koliko je to moguće i da se ne kotrlja u autu. Male pasmine poput chihuahue uvijek se trebaju prevoziti u košari za prijevoz kućnih ljubimaca, jer se lako mogu ozlijediti u vozilu u pokretu.

2. Zabranjeno viriti
Važno je ne dopustiti da vaš ljubimac zaviri glavu kroz prozor tijekom vožnje. Vaš bi pas mogao udariti glavom u nešto, iskočiti iz vašeg automobila ili čak odvratiti pažnju drugih vozača. Dakle, sjajno pravilo za automobil je “zabranjeno virenje”.

3. Izbjegavajte prednje sjedalo
Svjesni smo da svog ljubimca neizmjerno volite i voljeli biste ga imati nadohvat ruke čak i tijekom vožnje, ali pokušajte izbjegavati stavljanje ljubimca na prednje sjedalo. To znači da kućnog ljubimca ne smijete držati u krilu kada vozite i nikako na suvozačevom sjedalu. Vaš ljubimac vam može ometati pažnju tijekom vožnje i sjedala nisu namijenjene životinjama. Ako se zračni jastuk aktivira u vašem automobilu s kućnim ljubimcem na prednjem sjedalu, to može imati tragične posljedice. Transporter je najbolja opcija.

4. Pseće oznake
Razmislite o tome da nabavite pseću oglicu koja će imati sve vaše kontakt podatke. Ukoliko se slučajno dogodi da vaš pas odluta, ta ogrlica bi mogla biti odličan instrument koji će vam pomoći da nađete svog psa. Također, razmislite o mikročipiranju vašeg psa i stavljanju vaših kontaktnih podataka na taj čip. Brzi psi poput sibirskog haskija ili rotvajlera lako mogu pobjeći, a najsigurnija opcija je imati ogrlicu ili čip sa svim svojim podacima.

5. Pseća prva pomoć
Dobro je biti spreman za najgore scenarije. Pokušajte izraditi komplet za prvu pomoć za sve scenarije i evo nekoliko predmeta koje bi bilo dobro tamo staviti:
– Gaza
– Specijalne zavoje za životinje
– Tablete za bol koje su odobrene od vašeg veterinara
– Vodikov peroksid – kako za čišćenje rana tako i za izazivanje povraćanja
– Antibiotsku mast
– Tablete protiv mučnine
– Aktualnu sliku svog psa
– Plastične vrećice
– Ručni otvarač za konzerve
– Dokaz o cijepljenju
– Dodatne igračke
– Vlažne maramice
– Ručnik ili maramice za čišćenje vozila
– Dodatnu ogrlicu i vodilicu

Sada ste spremni za sve scenarije te ukoliko se dogodi nešto na što niste nikako računali, bit ćete spremni. Uživajte na putu sa svojim omiljenim kućnim ljubimcem!Source link

Related Posts