Aktualno Featured Vijesti Zanimljivosti

Suradnja tvrtke Aramco sa Geely i Renault Grupom s ciljem stvaranja nove tvrtke za razvoj pogonskih tehnologija s niskom razinom emisija

 

Aramco bi mogao postati manjinski dioničar nove tvrtke za razvoj pogonskih tehnologija koju zajedno osnivaju Geely Holding Grupa (Geely Holding), Geely Automobile Holdings Limited (Geely Auto HK.0175), zajednički pod nazivom „Geely”, i Renault Grupa. Nova će tvrtka biti usmjerena na razvoj tehnologija za termičke i hibridne pogone.

Ulaganje tvrtke Aramco trebalo bi poduprijeti njezin razvoj i pridonijeti ključnim istraživanjima i razvoju u području sintetičkih goriva i nove generacije tehnologija temeljenih na vodiku. Oćekuje se da će tvrtka Geely i Renault Grupa zadržati jednake vlasničke udjele u novoj neovisnoj tvrtki.

S globalnom mrežom od 17 tvornica za proizvodnju motora i pet znanstveno-istraživačkih centara na tri kontinenta, nova bi tvrtka trebala postati samostalni globalni dobavljač. Osim toga, očekuje se da će godišnje proizvoditi više od pet milijuna termičkih, hibridnih i plug-in hibridnih motora i prijenosnih sustava te opskrbljivati više od 130 zemalja i regija.

Source link

Related Posts