Bivšem brazilskom vozaču Formule 1, Rubensu Barrichellu, u veljači ove godine, nakon što je stigao u bolnicu zbog jake glavobolje, otkriveno je da ima tumor.

U gostovanju na brazilskom Globo’s Conversa com Bial programu, 45-godišnji Brazilac je u emotivnom intervjuu otkrio detalje oko svoje bolesti i pokazao je svoj ožiljak na vratu (slika ispod).

“Probudio sam se jednog jutra, krenuo se tuširati i odjednom sam u glavi osjetio oštru i snažnu bol. Imao sam osjećaj da će mi glava eksplodirati, srušio sam se na pod i tek nakon nekoliko minuta uspio sam pozvati suprugu Silvanu i zamoliti ju da mi pomogne. Bila je to neizdrživa bol i odmah sam znao da imam ozbiljan problem. Moj prijatelj liječnik odmah mi je rekao kako je situacija vrlo ozbiljna”, rekao je.

Brazilac je pretrpio moždani udar i uklonjen mu je benigni tumor.

“Sretan sam i osjećam da je čudo što sam uopće živ, rekli su mi kad sam izlazio iz bolnice da samo 14 posto ljudi s ovakvom vrstom tumora se potpuno oporavi.”

Legendarni Brazilac se u Formuli 1 natjecao od 1993. do 2011., upisao je 11 pobjeda, 14 najboljih startnih pozicija, 68 podija i 658 bodova, a uvjerljivi je rekorder po broju nastupa kojih ima 326. U karijeri se natjecao za Jordan, Stewart, Ferrari, Hondu, Brawn GP i Williams.

2012. odlazi u IndyCar gdje nastupa za KV Racing zajedno s prijateljem Tony Kanaanom. Sezonu završava na 12. poziciji ukupnog poretka sa šest utrka završenih u top deset i osvojenom Indianapolis 500 Rookie of the year titulom.

2013. stiže u Stock Car Brasil seriju gdje još uvijek nastupa za Full Time Sports momčad s kojom je 2014. uzeo titulu prvaka, a 2016. drugo mjesto.

Barrichello je prošle godine nastupio i na 24 sata Le Mansa u LMP2 kategoriji, gdje je osvojio ukupno 11. poziciju s Racing Team Nederland ekipom.

Najviše ga pamtimo po njegovom posebnom iskazivanju emocija, a možda najbolji primjer je kada je nakon svoje prve pobjede u Formuli 1 na podiju plakao kao kišna godina.

Barrichello je također otkrio kako je pokušao posjetiti svog bivšeg kolegu iz Ferarijevih dana, Michaela Schumachera, ali bezuspješno.

Barrichello i Schumacher su bili timski kolege između 2000. i 2005.

“Pokušao sam pronaći načina da ga vidim, ali su mi rekli da to ‘nebi bilo dobro za mene ni za njega’. Stoga, nemam nikakvih vijesti o njemu”, rekao je Brazilac.