Aktualno Featured Lada Vijesti Zanimljivosti

Udio Lade na ruskom tržištu između 22 i 23 postoUdio marke Lada na ruskom tržištu automobila do kraja 2021. godine iznosit će između 22 i 23 posto, rekao je šef Rosteca, jednog od vlasnika Lade, Sergej Čemezov.

“Polazimo od realne prognoze da bi cjelokupno rusko tržište moglo premašiti 1,8 milijuna vozila 2021. godine, ali samo ako se prevlada kriza s opskrbom elektroničkim komponentama i država podupre kupnju u četvrtom tromjesečju”, dodao je Čemezov.


Ranije je predsjednik Avtovaza Nicolas Maure rekao da tvrtka očekuje značajan rast na ruskom tržištu automobila 2021. godine u slučaju nastavka mjera državne potpore automobilskoj industriji, kao i ako se uspostavi opskrba elektroničkim komponentama.

Također je izvijestio da Avtovaz planira u iduće četiri godine predstaviti pet novih modela Lade i u roku od pet godina dovesti tu marku u viši cjenovni segment.

U prvoj polovici godine u Rusiji je prodano 200 tisuća Lada.

Lade su razvrstane u pet skupina modela: Vesta, Xray, Largus, Granta i Niva.

Vlasnici Avtovaza, u čijim pogonima se proizvode Lade, su Renault – Alliance Rostec Auto s udjelom od 68 posto i ruska državna korporacija Rostec s 32 posto.

HINA
Source link

Related Posts