Više od 90 posto vlasnika hipersportskih modela kakav je Ferrari LaFerrari uopće ne vozi svoje limene ljubimce, nego ih drže u kolekcionarskim garažama i čekaju rast vrijednosti.

S te strane treba podržati svakog vlasnika koji takve automobile koristi za ono za što su i stvoreni. Za vožnju. No, jurnjava kroz lokve i pokušaji drifta po mokroj travi svakako nisu ona disciplina u kojoj bi ih trebalo koristiti.

Ferrari LaFerrari još uvijek se smatra perjanicom ponude proizvođača iz Maranella, premda je stvaranje nasljednika odavno započelo. Zamjena za Ferrari Enzo prvi je model u povijesti ‘propetog konjića’ koji je ispod lima ponudio hibridnu tehnologiju.

Ali ne bilo kakvu… Riječ je o komponentama koje gene vuku direktno iz bolida Formule 1. Atmosferski benzinac 6.3 V12 i elektromotor zajedno ispaljuju čak 963 KS i 900 Nm pa je prema službenim podacima do stotke sprintao za manje od tri sekunde, do 200 km/h bi stizao za manje od sedam sekundi, a do 300 km/h za okruglo 15 sekundi. Najveća brzina premašivala je 350 km/h.

Pogledajte video pa nam u komentarima na Facebooku napišite podržavate li vlasnika ovakvim egzibicijama sa spektakularnim bolidom s cestovnom homologacijom. Nama se puno više sviđa ovakav način korištenja.

https://www.youtube.com/watch?v=w95xurKUQlY


Source link