Aktualno Featured Izbor uredništva Peugeot 408 Vijesti Zanimljivosti

VIDEO: Ime mu je 408, Peugeot 408! Iznenađenje godine: Peugeot krstio novog lavića


Smještaju ga između manjeg brata 308 i crossovera 3008, a imenom i brojkom neodoljivo podsjeća na legendarni Peugeot 404! Udara na Škodu Enyaq Coupe i Volkswagen ID.5. Iznenađujuće brz dolazak novog modela, kojeg ovaj francuski brend još nema.

Rival je i Renault Arkana ili Qounquesta kako se u nas zove

Peugeot je potvrdio da će novi model pod nazivom Peugeot 408 stići u lipnju. Francuski proizvođač je rekao da model “kombinira karakteristične kodove SUV-ova s dinamičnom siluetom fastback”.

Novi PEUGEOT 408 svjetsku premijeru imat će krajem lipnja 2022. Novi Peugeotov SUV imat će elektrificirani pogonski sklop.

https://www.youtube.com/watch?v=8pJpS4eKb_Q

Dok se neki vesele rođenju djece, Peugeot će krstiti novog lavića. Zapravo se radi o betonskom lavu, koji će se s oznakom 408 ubaciti između manjeg brata 308 i crossovera 3008. No, novopridošlica će se isticati oblikom karoserije koja će biti u stilu kupe crossovera. Stoga možemo očekivati nešto slično onome što neke druge marke već imaju. Pod istim imenom proizvode ga već u Kini, no europski će biti SUV i posve drukčiji.

Naravno, Peugeot već sada pridošlicu pripisuje superlativima i kaže da je namijenjen onima koji uživaju u automobilu. Zasad nisu objavljeni tehnički detalji, no vrlo je vjerojatno da će između pogonskih agregata biti hibridni i električni. I to će se dogoditi vrlo brzo, jer novajlija koji će biti globalni automobil znat će se barem do kraja lipnja.

Naziv 408 već nosi Peugeot u Kini, no riječ je o modelu koji ima malo zajedničkog s Europljanima .

Strani mediji nagađaju da će biti dostupan s istim pogonskim agregatima kao i 3008. Na kraju, ali ne i najmanje važno, oba automobila bit će izgrađena na EMP2 platforma. Ispod haube mogu očekivati 1,2-litreni benzinski motor, 1,5-litreni dizel i dva plug-in hibrida s 1,6-litrenim benzincem.

S obzirom da će Peugeot 308 uskoro biti u ponudi s potpuno električnom varijantom e-308, u pripremi bi mogao biti i e-408. U e-308 od 154 KS baterija od 54 kWh pruža domet od 250 milja – iako će dodatna veličina i težina e-408 vjerojatno značiti da neće moći putovati tako daleko. Unatoč tome, i dalje bi trebao predstavljati zdravu konkurenciju početnim verzijama Škoda Enyaq Coupe i Volkswagen ID.5.

Očekujemo da će nadolazeći 408 pružiti konkurenciju Toyoti C-HR, Renault Arkani i Volkswagenu T-Roc, kao i ponuditi alternativu SUV-u 508 i 3008 u asortimanu marke.Source link

Related Posts