Aktualno Drift Featured Ferrari Ryan Tuerck toyota 86 Vijesti Zanimljivosti

Video: Ovako drifta Toyota 86 s motorom iz FerrarijaSEMA Show 2016. godine ostao je zapamćen po jednom vrhunskom tuning projektu, oko kojeg se i danas lome koplja.

Pojedini smatraju kako je ugradnja motora iz Ferrarija u Toyotu bogohuljenje, dok su drugi s velikim oduševljenjem pratili predstavljanje novog vozila profesionalnog driftera Ryana Tuercka.


Kad je birao automobil s kojim bi nastupao u natjecanju Formula Drift izbor je pao na Toyotu 86. No, tvornički 2-litreni motor ne pruža ni izbliza dovoljno snage za ozbiljnije dosege. Ryan je žarko želio pod haubom imati atmosferskog benzinca pa je izbor pao na motor iz modela Ferrari 458 Italia.

Radi se o 4.5-litrenom V8 motoru, kojeg je dodatno osnažio ugradnjom otvorenog usisnog i ispušnog sustava i reprogramiranjem ECU-a, a kao šlag na tortu ugradio je i NO2 sustav pa snaga na kotačima iznosi impresivnih 560 konjskih snaga.

Kako Ryan Tuerck drifta svojom Toyotom 86 pogledajte u videu, a u komentarima na Facebooku napišite nam što mislite o ugradnji motora iz Ferrarija u Toyotu.
Source link

Related Posts