Aktualno F50 Featured Ferrari Ferrari F50 ispuh Vijesti Zanimljivosti

Video: Ovako zvuči Ferrari F50 s otvorenim ispušnim sustavom


Ferrari F50 jedna je od najvećih legendi proizvođača sportskih automobila iz Italije, a status legende dosegao je odavno.

Model koji je na tržište stigao kao nasljednik za F40 proizveden je u svega 349 primjeraka, a performansama i danas oduzima dah. Za pogon koristi motor koji korijene vuče direktno iz bolida Formule 1. Konkretno radi se o motoru koji se ugrađivao u bolid Ferrarija oznake 641 1990. godine, ima obujam od 3,5 litre te 12 cilindara u V koncepciji.

No, za potrebe ugradnje u cestovni automobil obujam je povećan na 4,7 litara, a razvija rasnih 512 KS i 471 Nm. S lakoćom se zavrti sve do 8500/min, a pritom zvuči kao F1 bolid s cestovnom homologacijom.

Vlasnik jednog od svega četiri primjerka proizvedena u crnoj boji odlučio je dodatno poboljšati zvuk. Ugradio je Straight-piped ispušni sustav, koji zapravo nema lonaca u funkciji prigušivača zvuka. Kako tako opremljen Ferrari F50 zvuči u praksi? Zastrašujuće! Za potpun doživljaj pokrenite video i pojačajte zvučnike, a komentare na zvuk ostavite nam na Facebooku.Source link

Related Posts