Aktualno Audi Audi RS6 Featured RS6 Vijesti Zanimljivosti

Video: Zvuči li novi Audi RS6 lošije od prethodnika?Novi Audi RS6 sa 600 konjskih snaga uvjerljivo je najsnažniji u povijesti tog modela, ali zvuči li lošije od prethodnika?

Odgovor na to pitanje potražila je ekipa YouTube kanala DPC Cars. Sve strože regulative EU po pitanju emisije ispušnih plinova nadograđene su propisima o zagađenju bukom pa su se proizvođači sportskih automobila našli u nezgodnoj situaciji. Naime, užitak sportske vožnje uvelike je vezan i za zvučnu kulisu. Pojedini proizvođači počeli su stoga u posljednjih 10-ak godina koristiti zvučnike u automobilu, odnosno audio sustav, za poboljšanje zvuka motora.


Koliko je to uspješno izvedeno u slučaju novog Audija RS6 provjerite u videu.

Da se podsjetimo… Novi Audi RS6 u svakom je pogledu poboljšan. Glavni pokretač adrenalina i dalje je twin-turbo motor 4.0 V8, ali je snaga sad povećana na 600 KS, dok najveći okretni moment iznosi okruglo 800 Nm. Za prijenos snage zadužen je 8-stupanjski automatski mjenjač. Do 100 km/h potrebno mu je svega 3,6 sekundi, dok je najveća brzina ograničena na 250 km/h. Uklanjanjem blokade sposoban je potegnuti debelo preko 300 km/h.

Detaljnije o karavanskoj perjanici proizvođača iz Ingolstadta možete pročitati na ovom linku.
Source link

Related Posts