Aktualno Featured Vijesti Zanimljivosti

Vožnja pod utjecajem alkohola, neposjedovanje vozačke dozvole i drugi razni prekršaji u prometu zabilježeni na gradskim prometnicama


U petak, 15. travnja 2022. godine oko pola sata iza ponoći, 34-godišnjak je pod utjecajem alkohola (1,54 g/kg) upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Savskom cestom u smjeru juga. Zbog vožnje pod utjecajem alkohola odveden je na Općinski prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 1 mjeseca.

Istog dana, oko 1.15 sati, 61-godišnjak je pod utjecajem alkohola (2,42 g/kg) upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Remetinečkom cestom u smjeru sjevera. Također je utvrđeno da upravlja vozilom za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola zbog neobavljenog liječničkog pregleda. Na Općinskom prekršajnom sudu izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 20.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

U poslijepodnevnim satima istog dana, oko 16.40 sati, 20-godišnjak je upravljao neregistriranim vozilom te se kretao Alejom grada Bologne u smjeru zapada, a pri tome je prelazio iz trake u traku. Kontrolom vozila i vozača je utvrđeno da upravlja motornim vozilom B kategorije iako mu je oduzeta vozačka dozvola te mu je određena zabrana polaganja vozačkog ispita od ožujka 2022. godine do ožujka 2024. godine. Na općinskom prekršajnom sudu mu je izrečena kazna zatvora od 60 dana uvjetno i i novčana kazna u iznosu od 3000 kuna.

U utorak. 19. travnja 2022. godine oko 9.30 sati, 41-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Velimira Škorpika u smjeru juga. Policijski službenici su obavljenim nadzorom utvrdili da upravlja motornim vozilom B kategorije za vrijeme dok su mu izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije. Novčana kazna u iznosu od 8300 kuna mu je zbog počinjenja prekršaja izrečena na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu.

U utorak, 19. travnja 2022. godine oko 17.10 sati, 47-godišnjak je pod utjecajem alkohola (1.46 g/kg) upravljao teretnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se autocestom A2 u smjeru sjevera. Dolaskom do 1. km +100 m nije se vozio na dovoljnoj udaljenosti od vozila ispred sebe te je naletio na osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka koji se nalazio ispred njega te je usporavao zbog kolone vozila. U prometnoj nesreći je nastala materijalna šteta. Osumnjičenom je na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu izrečena novčana kazna u iznosu od 8000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 1 mjeseca.

Istog dana oko 18.20 sati 62-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ilicom u smjeru istoka. Provedenim nadzorom utvrđeno je da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola (2.14 g/kg) te da je sudjelovao u prometnoj nesreći s materijalnom štetom. Na Općinskom prekršajnom sudu izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

U srijedu, 20. travnja 2022. oko 18.25 sati, 50-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se autocestom A3 u smjeru zapada. Nadzorom vozila i vozača je utvrđeno da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola(1,75 g/kg). Zbog navedenog odveden je na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

U četvrtak, 21. travnja 2022. godine oko 3.55 sati je 22-godišnjak upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Savskom cestom u smjeru juga. Provedenim nadzorom utvrđeno je kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola (1,70 g/kg) zbog čega je na Općinskom prekršajnom sudu kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 7000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

Izvor: Zagrebačka policijaSource link

Related Posts