Aktualno Featured Vijesti Zanimljivosti

Zbog počinjenih prekršaja u prometu kažnjeni novčanim kaznama i zaštitnim mjerama zabrane upravljanja motornim vozilima


U četvrtak 17. studenoga oko 3 sata 28-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Miramarskom cestom u smjeru sjevera. Obavljenim nadzorom vozila i vozača, policijski službenici su utvrdili kako 28-godišnjak upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, kao i da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 1,61 g/kg u organizmu. Na Općinskom prekršajnom sudu vozaču je izrečena novčana kazna zbog počinjenih prekršaja od 20.000 kuna.

Istoga dana, 17. studenoga 2022. godine oko 20.50 sati 53-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Zagrebačke ceste u Sesvetama. Obavljenim nadzorom vozila i vozača policijski službenici utvrdili su kako vozač upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 2,75 g/kg u organizmu. Na Općinskom prekršajnom sudu vozaču je izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od šest mjeseci.

U petak, 18. studenoga 2022. godine oko 1.20 sati je 39-godišnjakinja upravljala osobnim automobilom slavonsko-brodskih registarskih oznaka, a kretala se Savskom cestom u smjeru sjevera. Provedenim nadzorom u Ulici Prisavlje kod raskrižja s Marohnićevom ulicom ponuđeno joj je alkotestiranje, a što je 39-godišnjakinja odbila. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu kažnjena je novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna te joj je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od jednog mjeseca.

Istog dana oko 4.30 sati je 27-godišnjak pod utjecajem alkohola (1.69 g/kg) upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Jaruščica u smjeru jugoistoka. Dolaskom do raskrižja s kružnim tokom prometa Jaruščica nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama ceste te je ulaskom u kružni tok prometa izgubio nadzor nad vozilom i naletio na rubni kamen i potom na meki teren kružnog toka prometa. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu određena mu je novčana kazna u iznosu od 12.000 kuna.

U večernjim satima petka, oko 20.50 sati je 47-godišnjakinja pod utjecajem alkohola (1,57 g/kg) upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se Savskom cestom u smjeru sjevera. Dolaskom do raskrižja sa Zagrebačkom avenijom i Slavonskom avenijom, nije prilagodila brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste, a zbog čega nije pravovremeno zaustavila vozilo kada to konkretni uvjeti zahtijevaju. Tada je naletjela na osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka koji je odbačen prema naprijed te je naletio na još jedan osobni automobil karlovačkih registarskih oznaka. Na Općinskom prekršajnom sudu kažnjena je novčanom kaznom u iznosu od 12.000 kuna te joj je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od jednog mjeseca.

U nedjelju, 20. studenoga 2022. godine u 4.10 sati je 27-godišnjak pod utjecajem alkohola upravljao osobnim automobilom krapinskih registarskih oznaka, a kretao se Savskom cestom u smjeru juga. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu kažnjen je s novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Izvor: Zagrebačka policijaSource link

Related Posts