bočica za vodu Featured karbon LIFESTYLE McLaren Senna ugljična vlakna Vijesti Zanimljivosti

Ovako izgleda bočica za vodu vrijedna 47.000 kuna



Premda na prvi pogled izgleda kao bočica koja se može kupiti u bilo kojoj trgovini s fitness opremom, ova bočica za vodu košta čak 7000 dolara.

Naime, na popisu dodatne opreme za McLaren Senna nalazi se bočica za vodu, izrađena od ugljičnih vlakana, u boji karoserije, za koju je potrebno nadoplatiti suludih 7000 dolara, što je oko 47.000 kuna.


Kao što i samo ime modela govori, posebna i ekstremno skupa bočica, samo je dio paketa koji nudi ovaj cestovni McLaren, stvoren u čast F1 legende. Ayrton Senna da Silva potakao je društvo iz McLarena da na temelju modela 720S stvori poseban cestovni bolid, u ograničenoj količini od svega 500 primjeraka te uz početnu cijenu od milijun eura.

Već po agresivnim karoserijskim dodacima i golemom stražnjem krilu jasno je kako je inženjerima u fokusu bilo postizanje što većeg downforcea. Sa standardnim McLarenom 720S nema previše dodirnih točaka, jer u usporedbi s njim izgleda kao čista trkaća verzija. Modificiran motor biturbo 4.0 V8 nabijen je na 789 KS i 800 Nm, što je za 79 KS i 30 Nm više od brojki kojima raspolaže standardni McLaren 720S.
Kako bi performanse bile još uvjerljivije, masa je istodobno smanjena za 85 kg pa automobil spreman za vožnju na vagu donosi tek 1198 kg. Naravno, oprema poput karbo-keramičkih diskova se podrazumijeva.




Source link

Related Posts