Aktualno Featured Vijesti Zanimljivosti

Nesavjesni vozači kažnjeni novčanim kaznama, a dijelu vozača izrečena i zabrana upravljanja vozilima „B“ kategorije


U četvrtak, 14. travnja oko 22 sata 45-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Miramarske ulice. Nadzorom vozila i vozača, policijski službenici su utvrdili da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu od 2.18 g/kg. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 10.300 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od 1 mjesec.

U petak, 15. travnja oko 10.10 sati 27-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Ulice Kozari u smjeru istoka. Provedenim nadzorom vozila i vozača utvrđeno je kako upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, kao i da prilikom vožnje nije koristio sigurnosni pojas. Po utvrđenom, zbog više utvrđenih pravomoćnih presuda za prometne prekršaje od 27-godišnjaka je oduzet automobil, dok je isti uhićen te prepraćen na nadležni sud. Nakon provedenog postupka sud je vozača kaznio novčanom kaznom od 16.000 kuna, dok je oduzeto vozilo vraćeno vlasniku.

U petak, 15. travnja oko 14 sati 36-godišnjak je upravljao teretnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Ulice Bačuni u smjeru sjevera, gdje je i prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Daljnjim provedenim nadzorom vozila i vozača, policijski službenici su utvrdili kako je vozač i upravljao vozilom dok mu je bila izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom. Vozač je uhićen te je prepraćen na nadležni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna.

Istoga dana, 15.travnja oko 14.35 sati 46-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Avenijom Marina Držića u smjeru juga. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Milke Trnine, vozač je prošao kroz raskrižje u smjeru juga dok je za njegov smjer bilo upaljeno crveno svjetlo. Daljnjim nadzorom vozila i vozača, policijski službenici su utvrdili kako je 46-godišnjak upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2.37 g/kg. Nakon uhićenja vozač je prepraćen na nadležni prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 13.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 6 mjeseci.

U subotu, 16. travnja oko 2.50 sati 31-godišnjak je upravljao mopedom Ulicom Dubrava u smjeru istoka. Dolaskom do raskrižja s Kapucinskom ulicom, vozač je prošao kroz raskrižje u smjeru istoka, dok je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo. Provedenim nadzorom vozila i vozača, policijski službenici su utvrdili kako vozač upravlja neregistriranim mopedom bez police obaveznog osiguranja, prije stjecanja prava na upravljanje te da prilikom vožnje nije koristio zaštitnu kacigu na glavi. Nakon uhićenja vozač je prepraćen na nadležni prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 21.000 kuna.

Izvor: Zagrebačka policija



Source link

Related Posts