Air Race

Red Bull Air Race ove sezone debitira u Rusiji.

2017.Red Bull Air Race sezona će početi sa svojom dijamantnom 75.utrkom 10.-11. veljače u Abu Dhabiu, UAE a završiti će 14.-15. listopada na Indianapolis Motor Speedway.

Također ove godine svjetsko prvenstvo će proslaviti desetu sezonu uz dugo očekivani povratak u San Diego, SAD.

Na osam utrka kalendara koji počinje u veljači,a uz proslavu dvostruke obljetnice: UAE će obilježiti 75.utrku Red Bull Air Race Svjetskog prvenstva i 10.uzastopno otvaranje sezone.
Nakon toga 15.-16. travnja, a Air Race se vraća u San Diego, SAD, utrka koja je postala omiljena tijekom tri uzastopne sezone od 2007.-2009.

Treća postaja u Chiba, u Japanu 3.-4. lipnja.Gdje je prošle godine 90.000 Japanskih obožavatelja razveselilo domaći heroj Yoshihide Muroya sa svojom prvom pobjedom.

Nakon toga se uzbuđenja nastavljaju 1.-2. srpnja u Budimpešti,duhovnom domu ovoga sporta,kada će Avioni voziti i prolazti ispod čuvenog Lančanog mosta i te izvoditi egzibicije ispred Parlamenta.

Kako se ljeto nastavlja, Red Bull Air Race će zasigurno napisati novo poglavlje u svojoj povijesti.Jer na redu je debi u Srpnju u Ruskom Kazanu, gradu sa bogatom 1000 godina starom kulturom. Nakon toga se borba za prvenstvo pomiče na još dvije lokacije u Europi, koji će biti objavljen naknadno.Možda opet i u naš Rovinj?

Završnicu sezone ćemo pratiti iz SAD 14.-15. listopada, na utrci u hramu motorističkih sportova stazi Indianapolis Motor Speedway, gdje će i biti proglašen pobjednik Red Bull Air Racea.

“Ne mogu se sjetiti kad sam bio toliko uzbuđenja oko nove sezone. Kalendar ide od mjesta do mjesta, i sa svakim novim stajalištem uzbuđenja se povećavaju jer svako drži posebno značenje kao mjesto u sportu, u povijesti ili premijerno u vrlo dramatičnom novom okruženju.”, rekao je Erich Wolf, direktor Red Bull Air Race GmbH. “Svaki pilot i ekipa žele ove godine osvojiti prvenstvo kao i prvu utrku sezone 75.Red Bull Air Race utrku a na otvaranju u Abu Dhabijui. ”

Kalendar utrka Red Bull Air Race 2017.

10.-11. veljača: Abu Dhabi, UAE
15.-16. travnj: San Diego, SAD
3.-4. lipanj: Chiba, Japan
1.-2. srpanj: Budimpešta, Mađarska
22.-23. srpanj: Kazan, Rusija
12.-13. kolovoz: TBA, Europa
2.-3. rujan : TBA, Europa
14.-15. listopad: Indianapolis, SAD

Follow Me:

Related Posts