Marko Brkljačić, BMW E36 328 Turbo

ADRIA DRIFT SERIES – NOVO DRIFT PRVENSTVO

Prošlih godina u vještinama domaćih i stranih driftera mogli ste uživati prateći hrvatsko drift prvenstvo, tj. Croatian Drift Challenge, no ove godine dolazi i nešto novo… Adria Drift Series, regionalno prvenstvo koje u kalendaru broji pet atraktivnih utrka, od kojih je za sada samo jedna u Hrvatskoj – 14. lipnja u Zagrebu. Adria Drift Series pokrenut je od strane tima koji je zadnje desetljeće podizao tuning scenu u Sloveniji, udružili su snage s dvije ekipe iz Hrvatske i Srbije, a za prvenstvo najavljuju: “U regiju donosimo nešto potpuno novo, nešto svježe popračeno mirisom benzina i spaljenih guma. Dvije najbrže rastuće discipline, ujedinjene pod jednim imenom, Adria Drift Series, pokorit će Ljubljanu, Zagreb, Beograd, Čačak i Krško. Na jednoj strani tu su umjetnici za volanom koji će se pobrinuti za dimne efekte dok s druge strane imamo više od stotinjak uglancanih manje ili više prerađenih automobila koji će se natjecati u različitim kategorijama za titule najboljih. Naravno, ni naši fanovi neće biti zakinuti, pored neizbježnog Stunt Showa i prekrasnih djevojaka pripremili smo i bogati popratni program. Također, osigurali smo i “Drift Taxi” pa će tako i oni željni potpunog adrenalinskog doživljaja imati prilike sjesti na suvozačko sjedalo ponajboljih europskih driftera. Kao što ćemo imati drift natjecanje, pripremili smo i umanjenu verziju gdje će se za daljinskim upravljačima odvijati prava borba između RC-driftera.”

Zato svi ljubitelji brze vožnje i adrenalina, ova godina biti će prava godina automobilističkih spektaklova!! Što se drifta tiče, Croatian Drift Challenge ima svoj raspored, a Adria Drift Series svoj, tako da ćete moći uživati i u većem broju utrka, što će driftu zasigurno još više podići popularnost. Pogledajte poziv za prvu rundu u Krškom:

Više informacija o Adria Drift Challenge-u: http://www.adriadriftseries.com/ Tekst: Tin Beraković Slike: Krešimir Lovrić Photography

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here