Aktualno Alpine Featured Vijesti Zanimljivosti

Alpine najavljuje blistavu viziju budućnosti s pogonom na vodik, a ne na razvikanu struju


Brand Alpine otkrio je konceptni automobil koji bi trebao pokazati put u budućnost, a sljedeći tjedan bit će praznik za oči na Pariškom sajmu automobila.

Naziv Alpenflow odnosi se na svjetlosni fenomen u kojem horizontalni snop crvenkaste svjetlosti obasjava planinske vrhove neposredno prije izlaska ili neposredno nakon zalaska sunca, tj. prve ili zadnje svitanja večeri. Tako se izražava misija ove dizajnerske studije koja želi glorificirati trenutak kada će se otkriti revolucionarni oblici i tehnologije sutrašnjice u kojima će brend ponuditi viziju svoje obnove. To je naziv koji vas potiče da zastanete i divite se pogledu.

Pogoni ga vodikov-hibridni motor s unutarnjim izgaranjem. Automobil je dugačak više od pet metara, širok više od dva metra i visok ispod jednog metra. Boja je evolucija prepoznatljive plave marke, a dvije velike repne peraje podsjećaju na A 220 koji se koristio u utrkama izdržljivosti kasnih 1960-ih. Dva isprepletena trokuta čine osnovni oblik jednosjeda u kojem vozač sjedi u sredini.Alpenglow je vozilo sa samo jednim sjedalom. Vozač tako sjedi u sredini, između dva spremnika vodika, i postaje jedno s vozilom. Time Alpenglow hvata bit iskustva vožnje, gdje vozač uranja u iskonsko iskustvo vožnje. Upravljač je, na primjer, inspiriran LMP1 trkaćim vozilima izdržljivosti. Cijelo vozilo je izuzetno lagano i izrađeno od recikliranih materijala.

Pedale, ručke upravljača, držači spremnika vodika, spojler i dio poklopca motora izrađeni su od prozirnog materijala. Tako otkrivaju visokotehnološko okruženje koje je do sada bilo skriveno od očiju entuzijasta. Modelom Alpenglow Alpine ne samo da ističe svoje trkaće ambicije, već istovremeno želi najaviti tri nova modela. U planu je kompaktni sportski automobil, coupe crossover i nasljednik aktualnog A 110. Sva tri će biti isključivo električna.

Tekst: Matjaž GregorićSource link

Related Posts