Priča o Renaultu i električnim vozilima zapravo je priča o revoluciji koja je započela davno prije svih ostalih: zahvaljujući neusporedivoj stručnosti koju marka Renault dokazuje već više od deset godina, prodano je više od 400.000 vozila koja su zajedno prešla deset milijardi kilometara bez emisija. Renault Grupa, pionir u području električnih vozila, trenutačno je vodeća marka na tom tržištu u Europi. A to je tek početak!

Danas električna revolucija sve više uzima maha i postavlja izazove na koje Renault, kao povijesno važan i itekako iskusan proizvođač automobila, spremno odgovara. Spoj jedinstvene stručnosti u području dizajna, proizvodnje i stavljanja na tržište vozila, razgranate mreže stručnog prodajnog osoblja i iskusnih mehaničara koji održavaju i popravljaju vozila te umijeća u razvoju električnih vozila i povezivanju starih i novih elemenata omogućio je marki da uvijek bude ukorak s najnovijim trendovima.

Dosad najsnažniji vjetar u leđa poslovanju marke dao je novi Mégane E-TECH Electric. Nadahnut konceptnim modelom MORPHOZ iz 2019. i izložbenim automobilom Mégane eVision iz 2020., novi kompakt svojom uglađenošću i elegancijom nadmašuje sva očekivanja. Temeljen na Alijansinoj platformi CMF-EV, Mégane E-TECH Electric ispisuje nova pravila i pomiče granice u pogledu dizajna, omjera vanjskih i unutrašnjih dimenzija te svestranosti. Užitak ga je voziti koliko i gledati!

Novim logotipom „Nouvel R” utjelovljuje novi identitet marke, simbolizira revoluciju osnovnog tržišta i označava golemi iskorak u svim aspektima. Povrh toga ga je užitak voziti koliko i gledati! Njegovu unutrašnjost krasi krunski dragulj zbog kojeg novi model slovi za jedinstveni tehnološki automobil. Riječ je o zaslonu OpenR koji povezuje instrumentnu ploču i središnji zaslon u jednu cjelinu.

Novi Mégane E-TECH Electric plod je tehnološke strategije Renaulution. Bit će to prvi model koji će se u cijelosti proizvoditi u ElectriCityju, novom industrijskom centru Renault Grupe i vodećem centru za proizvodnju električnih vozila, smještenom na sjeveru Francuske. Budući da je riječ o pravoj francuskoj ikoni ponosnoj na svoje porijeklo i proizvodnju, u vjetrobran novog Méganea E- TECH urezana je silueta kokota. Proizveden u srcu Europe od materijala koji su većinom europskog porijekla (70 % ukupne mase), novi Mégane E-TECH Electric pravi je kompaktni električni automobil dizajniran s mišlju na europske kupce.

Trenutačno je u Hrvatskoj dostupan za naručivanje, a u službenu prodaju kreće u rujnu 2022.Source link

Related Posts