Aktualno Boeing Featured Vijesti Zanimljivosti

Boeing smanjuje proizvodnju zrakoplova tipa 787 zbog novog problemaAmerički proizvođač zrakoplova Boeing objavio je u utorak da će zbog otkrivene nove strukturne pogreške smanjiti proizvodnju modela 787.

Kompanija sada očekuje da će zbog forenzičke inspekcije i skupih popravaka ove godine isporučiti manje od polovine od preostalih stotinjak zrakoplova tipa 787, koliko ih ima u hangarima.


Do sada su očekivali da će prodati “veliku većinu”.

Boeing nije otkrio kojim će tempom proizvoditi modele 787, napomenuvši tek da će neko vrijeme proizvoditi manje od trenutnih pet mjesečno.

U ovoj je godini tvrtka isporučila 156 mlažnjaka svih modela, u usporedbi sa 157 u cijeloj 2020.

Najnoviji problem uključuje nepotpuno prijanjanje komponenti na spojevima na prednjem pregradnom zidu, priopćila je američka Savezna uprava za zrakoplovstvo (FAA), potvrdivši da je Boeing uočio problem i da će ga ispraviti prije isporuke zrakoplova.

Zrakoplovi tipa 737 MAX i 787 bilježe električne kvarove i druge probleme od kraja prošle godine i Boeing je ponovo počeo isporučivati 787-ice tek u ožujku, nakon pet mjeseci stanke.

Kompanija je u lipnju neto zabilježila 146 narudžbi zrakoplova, kada se isključe izmjene narudžbi i njihovo otkazivanje. Kupci su otkazali narudžbu 71 zrakoplova tipa 737 MAX, navode u Boeingu.

Isporučili su 45 zrakoplova, najviše od ožujka 2019. godine, kada je u padu Boeingova zrakoplova 737 MAX u Etiopiji stradalo 157 ljudi.

Još nisu dovršili naručenih 4.166 zrakoplova, čime je njihov broj porastao za 44 u usporedbi s prethodnim mjesecom.

HINA
Source link

Related Posts