Drift

DRIFTERSKI INTERVJU: MARINO PIRIĆ

Photo by: Krešimir Lovrić Photography

U suradnji s Croatian Drift Challenge-om donosit ćemo vam intervjue s vozačima koje ćete ove sezone moći gledati na već spomenutom prvenstvu. Prva utrka, nakon dvije odgode, zakazana je za 6./7. lipanj na Oryx Centru.

INTERVJU: MARINO PIRIĆ

CDC: Bok Marino, za početak molim te reci našim fanovima koja su tvoja očekivanja za sezonu 2015.?

Pirić: Bok! Prvo očekujem dobre evente i puno publike. Drift od uvijek vozim iz čistog gusta pa se nadam da će sezona biti zanimljiva, sa sto boljim vožnjama i atraktivnim twinovima. Prvo, očekujem dobre evente i puno publike. Drift oduvijek vozim iz čistog gušta pa se nadam da će sezona biti zanimljiva, sa što boljim vožnjama i atraktivnim twinovima.

CDC: Jesi li radio neki upgrade na svojoj kockici te koji su daljnji planovi s autom?

Pirić: Nisam radio ništa posebno što se tiče mehanike. Samo malo kozmetike na limariji. Tek sam prošle godine završio taj projekt, jako sam zadovoljan kako se vozi i nemam potrebe za nekim dodatnim radovima. Planiram ga redovito održavati jer je na driftu osim snage potrebno imati i što pouzdaniji auto.

pirić2
Photo by: Krešimir Lovrić Photography

Koje sve utrke planiraš voziti ove sezone?

Pirić: Ove godine planiram voziti CDC i evente u susjednim zemljama. Ovisi o financijama i vremenu.

CDC: Što misliš o mladim nadama hrvatskog drifta, bi li neke posebno izdvojio?

Pirić: Sviđa mi se što iz godine u godinu ima sve više novih vozača. “Staroj” garnituri driftera to je bio i cilj kada smo osnivali klub i počeli organizirati natjecanje u Hrvatskoj. Nebih nikoga posebno izdvojio, ali sviđa mi se upornost i entuzijazam. Momci poput Jure Poljaka, Brune Stergara, Karla Pavičića ili Igora Tabaka pokazali su da se u kratkom vremenu s puno volje može doći do razine na kojoj mogu voziti s bilo kime. Danas na CDC-u nema izrazitih favorita kao nekada. Svatko može pobijediti svakoga u Top 8. To je super za ovaj autosport.

pirić5
Photo by: Krešimir Lovrić Photography

CDC: Nedostaju li ti borbe sa starim liscima koji više nisu aktivni, poput Žvana, Gostinčara, Zaxa ili nekog drugog kojeg bi sam izdvojio?

Pirić: Naravno da bih volio da su svi i dalje aktivni i da možemo odmjeriti snage nakon svih ovih godina. Najviše mi je žao što više ne voze Tonči i Gjuro jer ih smatram legendama hrvatske drift scene. Ali zato bar imamo vrhunske suce. Kad su oni na “kontenjeru” znam da nema greške. Bar ne namjerne. Ali moram reći da je bilo stvarno vrhunskih vozača koji su se umirovili. Žvan, Cimpo, Gostinčar, Zax, Kurbalija, Sedlar, Kersić… Uf, bilo bi dobro da se opet svi skupimo.

CDC: I za kraj, može koja rečenica svim ljubiteljima/fanovima drifta?

Pirić: Drift je najbolji hobi na svijetu. Ako imate mogućnosti probajte. Ali nemojte mene kriviti ako se navučete!! Hvala svima što nas pratite. Bez fanova i publike nebi bilo smisla…

pirić3
Marino je pobijedio na trećoj prošlosezonskoj utrci Croatian Drift Challengea

Related Posts