Aktualno EasyJet Featured Vijesti Zanimljivosti

Easyjet ovog ljeta blizu pretpandemijskih kapaciteta


Britanski diskontni avioprijevoznik easyJet izvijestio je o manjem gubitku u prvoj polovini poslovne godine, unatoč covidu 19 i višim cijenama goriva, najavivši da će ovog ljeta njegovi kapaciteti biti blizu razine iz razdoblja prije pandemije.

Kompanija procjenjuje da je prvu polovinu poslovne godine koja je završila u ožujku vjerojatno zaključila s gubitkom prije poreza u rasponu od 535 do 565 milijuna funti (696 do 735 milijuna dolara). U istom prošlogodišnjem razdoblju gubitak je iznosio 701 milijun funti.

Naglasili su i da je siječanjska odluka vlade u Londonu o ukidanju ograničenja putovanja potaknula snažnu potražnju, dodavši da su u proteklih sedam dana letjeli s 94 posto planiranog rasporeda i da su rezervacije za ljeto porasle.

“Otkako su ukinuta ograničenja putovanja, easyJet bilježi snažan i kontinuiran oporavak prodaje, što rezultira pozitivnim izgledima za Uskrs i razdoblje nakon toga”, rekao je u utorak izvršni direktor Johan Lundgren.

Dnevne rezervacije za ljeto trenutno su bolje nego u financijskoj 2019. godini, dodao je Lundgren.

“I dalje smo uvjereni da ćemo realizirati naše planove prema kojima bismo se ovog ljeta trebali letovima približiti razini iz 2019. godine”, naglasio je šef easyJeta.

HINASource link

Related Posts