Ova Spa baš nećemo pamtiti osim što je Valteri Bottas dobio tri srednje i jednu mekanu gumu..!? Horor. Pa takve se greške ne događaju ni kod amatera..F1 se vratila nakon ljetnog odmora a Pastor Maldonado je opet cirkusirao. Na treningu je razbio auto a u u utrci nije imao sreće jer se Lotus pokvario.dfhenqjw64
Hamilton i Rosberg su za prvo i drugo mjesto odradili uobičajeno s tužnim detaljem da nikako ne možemo vidjeti konačno njihovu borbu..Lewis je konačno dobro startao i sve ostalo je bilo stvar rutine.
Od utrkivanja nije ostalo ni ”U” ili malo. Na brutalno dugim dijelovima slavnog Spa, odmah se vidi kome ide a kome ne. Tako se prilikom preticanja lijepo sklanjaju oni kojima je jasno da neht4r mogu ostati naprijed..Tragično..
Jedna od rijetkih lijepih stvari su Perezovo četvrto mjesto u kvalifikacijama i Grosjeanovo probijanje prema trećem mjestu na kraju…Lotus je imao bogati vikend. Vjerojatno je treće mjesto donijelo dosta novaca da se otkupe auti koji su zaplijenjeni od belgijskih vlasti jer test vozaču Picu nisu nešto odradili. Bernie, koji bi mogao kupiti cijelu Belgiju se samo cerio..
Dani Kvjat (tako se i čita) je ponovo bio maestralan. za četvrto mjesto a Serghio Perez jako zadovoljan petim mjestom iako se na samom startu sjajno probio na drugo mjesto jer je Nico i ovoga puta jako slabo startao. Njihove kolege Riccardo i Hulkenberxccgvg su odustali zbog kvara a vjerojatno bi do kraja kandidirali možda i za mjesta na postolju. Uz probleme sa sudom, Lotus je i u pregovorima s Renaultom oko preuzimanja momčadi, no, tko zna zna u kakvom su raspoloženju u Renaultu jer im iz Red Bulla prijete prekidom ugovora za 2016. i prelaskom kod Mercedesa.
Ferrari nije imao sreće u svojoj 900. GP utrci. Kimi je zapeo još u subotu a Sebu Vettelui je pred kraj utrke, kad je bio na trećem mjestu,. pukla guma. Iako su dva odlaska u boks bila poželjna, Seb se odlučio za samo jedan pa guma Pirellija nije izdržala 29 krugova..(gd)gnxd