Prvi čovjek Ferrarija, Sergio Marchionne dao je nagovijestiti da će talijanska momčad zadržati Sebastiana Vettela i Kimija Raikkonena za 2018. Očekuje se kako će vijest službeno biti potvrđena na Velikoj nagradi Italije, prvog vikenda u rujnu.

Vettelu i Raikkonenu ugovori s Ferrarijem istiću na kraju 2017., a u posljednje vrijeme je bilo puno špekulacija, pogotovo na Raikkonenov račun. Početkom prošlog mjeseca, Marchionne je Raikkonena kritizirao zbog loše forme i rezultata u ovoj sezoni, ali prošlog vikenda u Mađarskoj je izjavio da Finac ima više od 50% šanse da zadrži svoje mjesto u momčadi.

“Mislim da sam dovoljno javno pričao o Sebastianu, ako želi ostati u momčadi i više je nego dobrodošao. Što se tiće Kimijeve situacije, znamo da želi ostati s nama. Nadam se da ćemo to uskoro potvrditi”, istaknuo je Marchionne.

Na pitanje o tome kolike su šanse da Raikkonen dobije novi ugovor, Marchionne je rekao:

“Vjerojatno više od 50%, ali vidjet ćemo.”

Predsjednik Ferrarija je također potvrdio kako je momčad blizu toga da svoju vozačku postavu za iduću sezonu potvrdi na svojoj domaćoj utrci u Monzi.

“Čuo sam da će Maurizio Arrivabene to učiniti. Nemamo ništa u planu, još je rano. Ovo je tek 11. od 20 utrka. Puno je još ostalo ispred nas”, zaključio je.