Aktualno Blimp Featured Goodyear Goodyear Blimp Vijesti Zanimljivosti

Goodyear Blimp dolazi u Sloveniju!


– Advertisement –

Legendarno zračno plovilo Goodyear Blimp u sklopu svoje europske turneje posjetit će i Sloveniju. Građani Slovenije i posjetitelji događaja imati će ga priliku vidjeti 20. srpnja kad iz Italije stiže u zračnu luku Lesce kod Bleda, a 21. srpnja cijeli će dan biti posvećen letovima iznad Bleda, Kranja, Škofje Loke i Ljubljane.

Tijekom svoje povijesti dulje od sto godina Goodyear Blimp postao je svjetski poznata ikona i nezamjenjiva konstanta sportskih i drugih događanja. Nakon prošlogodišnjeg povratka na europsko nebo ove godine čeka ga bogata turneja u sklopu koje će osim trkališta posjetiti i odabrane europske zemlje, među njima i susjednu Sloveniju.
Ovogodišnja europska turneja već je u punom jeku, jer Blimp je početkom lipnja bio na poznatom njemačkom trkalištu Nürburgring gdje je bilježio događanja na WTCR utrkama, a ovog će vikenda gostovati u Velikoj Britaniji. Ondje ga na londonskoj trkačkoj stazi Brands Hatch čeka praćenje utrke touring automobila na prvenstvu British Touring Car Championship (BTCC).

– Advertisement –

U srpnju će Blimp posjetiti Milano i u sklopu Svjetskog prvenstva utrka izdržljivosti FIA gledati utrku “6 sati Monze”. Nakon toga put će ga odvesti u susjednu Sloveniju, gdje će ga građani Slovenije i posjetitelji imati priliku bolje upoznati 21. srpnja. Oni koji će taj dan pogledati u nebo i vidjeti ikonično plovilo u prepoznatljivoj plavoj i žutoj boji nesumnjivo će biti ugodno iznenađeni. Goodyear Slovenija će u zračnoj luci u Lesce kod Bleda, ako vremenski uvjeti to budu dopuštali, organizirati jedinstvene panoramske letove Blimpom preko Bledskog jezera, Kranja, Škofje Loke i Ljubljane, a jedni od sudionika leta će biti i Hrvatski novinari.

Nakon gostovanja u Sloveniji Blimp će otići u Varšavu, a u Danskoj će snimiti utrku novog prvenstva električnih touring automobila PURE ETCR. Turneju će u velikom stilu završiti krajem kolovoza epskom utrkom izdržljivosti 24 sata Le Mansa.
Osiguravajući spektakularne zračne snimke brojnih trkačkih okršaja, Blimp će dodatno ojačati Goodyearovu poziciju u svijetu motosporta, a istodobno će preletima preko različitih mjesta Goodyearove boje ponijeti diljem Europe.

Jedino zračno plovilo u svijetu koje se može okrenuti oko svoje osi Goodyear Blimp, koji je prisutan u Europi, zračno je plovilo Zeppelin NT. To je najveće polukruto zračno plovilo na svijetu jer je dulje od 75 metara i visine gotovo 18 metara. Blimp može lako letjeti na visini od 3000 metara, lebdjeti iznad određene točke i preletjeti čak tisuću kilometara. Pokreću ga tri motora od 200 konjskih snaga omogućujući mu brzine do 125 kilometara na sat. Osim velikog dometa i male buke, Blimp je izvrsna platforma za zračne snimke, posebno na sportskim događanjima.

– Advertisement –Source link

Related Posts