Svakodnevno stižu nove vijesti oko skandala u moto GP gdje je Valentino Rossi kažnjen startnim mjestom na začelju zadnje utrke SP u Valenciji u kojoj će biti odlučen novi svjetski prvak. Rossi je čak zaprijetio da neće startati za deset dana jer nema nikakve šanse pobijediti što mu jedino donosi naslov.
Sad se oglasio Franco Unmotogp-malaysian-gp-2015-valentino-rossi-yamaha-factory-racing-and-marc-marquez-repsol-honcini, bivši vozač a danas direktor za sigurnost. Inzistira da kod odluke o kazni nije utjecala važnost Rossija.”Imali smo nekoliko kamera na raspolaganju i nismo vidjeli udarac. Da ga je bilo, Rossi bi bio mnogo jače kažnjen. No, bilo je očito da gura Marqueza”.
Yamaha je tražila da kazni i Marquez ali suci nisu našli niti jedan razlog za kaznu tj. nisu našli nikakvu namjeru Marqueza.
Rossi je kažnjen jer je namjerno odgurao Marqueza što je dovelo do pada.
 Godinama je običaj da se vozači koji više nemaju šanse ne obrušavaju na kandidate. Marquez je učinio upravo to. I on je kriv ali ne za kaznu. No, navijačima se ne sviđa što se sjajni Marc sad upleo u borbu za naslov i potvrdio Rossijeve sumnje da vozi za Lorenza.
Daleko najbolji potez FIM-a bio bio da ublaži Rossijevu kaznu i pusti da se stvari riješe na stazi.