U četvrtak, 2. prosinca oko 16 sati na području Novog Zagreba, 22- godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka autocestom A3 gdje je i zaustavljen. Prilikom kontrole vozila i vozača odbio je ponuđeni test na droge nakon čega je uhićen, a potom prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen zatvorskom kaznom u trajanju od 12 dana s rokom kušnje od šest mjeseci.

Nadalje, 3.prosinca oko 5 sati, 34-godišnjak je pod utjecajem alkohola (1,83 g/kg) upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Novom cestom u smjeru sjevera. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Silvija Strahimira Kranjčevića i Božidara Adžije, gdje je kružni tok prometa, nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste te je tijekom ulaska u kružni tok izgubio nadzor nad vozilom i naletio na rubni kamen, nakon čega je osobni automobil odbačen na metalni stupić. U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta.

Zbog navedenog je osumnjičeni isključen iz prometa i oduzeta mu je vozačka dozvola na 12 sati te je uz optužni prijedlog prepraćen na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 6500 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od jednog mjeseca.

Istog dana oko 22.50 sati, 56-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu od 2.06 g/kg upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Gornjostupničke ulice u smjeru istoka, dok u to vrijeme nije bi vezan sigurnosnim pojasom. Dolaskom do raskrižja s Stupničkoobreškom i Ulicom Lipovac, nije brzinu kretanja prilagodio osobinama ceste i stanju u prometu uslijed čega je vozilom naletio na vozilo ispred sebe zaustavljeno na semaforu. Nakon toga je u nekontroliranom kretanju vozilom naletio na rubni kamen, stup semafora, dvorišnu ogradu te stambeni kontejner. Vozač je uhićen a potom prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen ukupnom novčanom kaznom u iznosu od 6 500 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

U nedjelju, 5. prosinca oko 20 sati, 20-godišnjak je pod utjecajem alkohola (0,89 g/kg), prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom, upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Jadranskim mostom u smjeru juga. Dolaskom do raskrižja s kružnim tokom „Rotor Remetinec“ nije držao potreban razmak kada se kreće iza drugog vozila te je naletio na drugi osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka koji je u tom trenutku smanjivao brzinu radi crvenog svjetla na semaforu. Uslijed naleta oba su se vozila nastavila nekontrolirano kretati da bi naletjeli na rubni kamen i ponovno sletjeli na spojni kolnik Jadranskog mosta s Jadranskom avenijom, gdje je osobni automobil osumnjičenog naletio na još jedan osobni automobil. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena jedna osoba. Osumnjičeni muškarac je uz optužni prijedlog odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 15.500 kuna.

Izvor: Zagrebačka policija


Source link