Aktualno Featured Vijesti Zanimljivosti

Nakon što je smješten u posebne prostorije do otriježnjenja, vozač uhićen pa kažnjen s 15.000 kunaIzrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca…

U subotu, 16. listopada 2021. godine oko 20.10 sati, 38-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka u Ulici Resnički put. Nadzorom vozila i vozača utvrđeno je kako upravlja vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom bilo koje kategorije odnosno bez vozačke dozvole. Vozač je uhićen i doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 60 dana, uvjetno na jednu godinu kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci, koja će se izvršiti nakon stjecanja prava na upravljanje vozilom „B“ kategorije i izdavanja vozačke dozvole.


U nedjelju, 17. listopada 2021. godine oko 00.40 sati, na raskrižju Ulice grada Vukovara i Miramarske ceste policijski su službenici prilikom nadzora prometa zaustavili 21-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka. Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da je u krvi imao alkohola u iznosu od 1.88 g/kg. Vozač je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otriježnjenja nakon čega je uhićen i te doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. Na sudu mu je izrečena kazna u iznosu 15.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Izvor: Zagrebačka policija
Source link

Related Posts