RALLYCROSS Vijesti

Objavljena konačna lista prijava za 2017 FIA World Rallycross Championship sezonu

Ovoga petka je objavljena konačna lista prijavljenih vozača i momčadi za 2017 FIA World Rallycross Championship sezonu. Listu čini osamnaest vozača iz devet različitih zemalja koji će se ove godine boriti za naslov prvaka u World Championship Supercar klasi, koju čini šest trkačih momčadi, od kojih su tri sa tvorničkom podrškom.

Predvodnik liste biti će prošlogodišnji momčadski prvak, Audi Sport EXS RX, za koji će ove sezone voziti aktualni svjetski prvak i bivši DTM prvak (2004. i 2007. s Audijem), Mattias Ekstrom, a zahvaljujući tvorničkoj podršci Audi Sporta timski kolege će mu biti Finac Toomas Heikkinen i Latvijac Reinis Nittis.

Team Peugeot-Hansen svojoj momčadi je također dodao treći automobil za Kevina Hansena, a preostala dva će voziti nepromijenjena postava Timmy Hansen i WRC legenda, Sebastien Loeb.

Dvostruki svjetski prvak u rallycrossu, Peter Solberg i Johan Kristoffersson udružili su snage te će zajedno voziti novoosnovanoj momčadi PSRX Volkswagen Sweden. Dvojac će voziti dva Volkswagen Polo RX Supercar automobila koji će biti pripremani i razvijani u Hannoveru, Njemačkoj. Solberg će biti odgovoran za sportske operacije nove momčadi koju podržava Volkswagen Sweden i njihovi distributeri.

MJP Team Austria (bivši World RX Team Austria) je promijenio svoju vozačku postavu. Momčadi su se pridružili Kevin Eriksson i Timo Scheider, DTM prvak iz 2008. i 2009. Eriksson, pobjednik Germany RX utrke iz 2016. stigao je iz Olsbergs MSE-a, dok Scheider, koji se povukao iz Deutsche Tourenwagen Masters serije na kraju 2016., se pridružio WRX-u na punu sezonu.

Novost u 2017. je austrijska momčad STARD, kojom upravlja Stohl Racing, momčad bivšeg WRC vozača, Manfreda Stohla. Timski kolege će biti Janis Baumanis iz Latvije i Timur Timerzyanov iz Rusije. Dvojac u STARD stigao iz Max Pucher’s MJP Racing Teama te će se natjecati u Ford Fiesta RX Supercar automobilima.

Hoonigan Racing Division ostaje nepromijenjen sa Ken Blockom i Andreasom Bakkerudom koji će i ove sezone voziti Ford Focus RS RX Supercar automobile.

No, i ove sezone će na gridu biti vozača koji neće konkurirati za momčadsko prvenstvo, ali će se moći boriti za vozačko prvenstvo. Guy Wilks voziti će Kristofferssonov Volkswagen Polo iz 2016. za novoosnovani Loco World RX Team. Mađar Kornel “CsuCsu” Lukacs stiže iz FIA European Rallycross Championship serije i nastupat će u Gigi Gallijevom KIA Rio Supercar automobilu. Galli bi se trebao vratiti kasnje u sezoni u još jednom novom Rio-u kao timski kolega Lukacsu.

Jean-Baptiste Dubourg će ove sezone voziti cijelo prvenstvo za upravljačem Peugeota 208 RX, s kojime je Kevin Hansen osvojio naslov Euro RX prvaka prošle godine. Niclas Gronholm, sin WRC legende Marcusa, ove sezone nastupit će u M-Sport Ford Fiesti za momčad GRX.

Austrijanac Max Pucher još nije nominiran ni za jedan event na kojem će nastupati, dok će Britanac Andrew Jordan zamijeniti Scheidera na eventu u britanskom Lydden Hillu u svibnju.

Konačnu listu prijavljenih momčadi i vozača za 2017. godinu možete vidjeti ovdje.

Follow Me:

Related Posts