Ove godine imamo u kalendaru 3 kružne utrke, odnosno u 2 termina se voze po dvije utrke, tako da ustvari imamo 5 utrka u 3 termina. Prva se vozi u Banja Luci i to 06. lipnja, druga i treća se voze u Beogradu 27. lipnja, a poslijednje dvije na Grobniku 22. kolovoza. Sudeći prema zadnje dvije godine, ovo bi mogla biti i zadnja godina u kojoj se uopće određuju termini za prvenstvo Hrvatske na kružnim stazama. Nažalost ovo je čini se rezultat nabrige nacionalnog saveza za jednu disciplinu koja je bila pojam automobilizma 80-ih kada se i u središtu metropole okupljalo desetine tisuća gledatelja, koji su znali gotovo sve vozače poimence, u svim klasama. Uz par pokušaja polovičnog uspjeha s nekim kupovima (Škoda, Focus..), devedesete su označila početak silazne putanje hrvatskih kružnih utrka.

U stručnim krugovima vlada mišljenje da ima kod nas i talenata pa čak i novaca za neki kup, ali je problem sistematski nerad na promociji autosporta općenito, a posebice kruga, koji u najvećoj mjeri ovisi o Grobniku na kojem opet vladaju različiti privatni interesi, koje je teško uskladiti s nacionalnima.

Naši mladi vozači poput Nikija Belohradskog i Ivana Pulića okušali su se u kupovima okolnih zemalja, te su čak postigli i zavidne rezultate, ali je to naišlo na relativno slab interes naše javnosti što je u konačnici rezultiralo i njihovim povlačanjem iz tih natjecanja uslijed nedostatka sponzora.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here